Boğaz'da gemi kazası, sahil güvenlik botu battı: 3 Şehit

İstanbul Boğaz'ında yük gemisinin çarptığı sahil güvenlik botu alabora oldu

Google Haberlere Abone ol
Boğaz'da gemi kazası, sahil güvenlik botu battı: 3 Şehit
İstanbul Boğazı'nda Sarayburnu açıklarında Sahil Güvenliğe ait bir bot alabora oldu. Botun uluslararası taşımacılık yapan bir yük gemisinin çarpması sonucu battığı öğrenildi. Sabah saatlerinde meydana gelen kazada sahil güvenlik ekiplerinin de içinde bulunduğu bot battı. Botun içinde bulunan 3 kişiden ikisi çevredikler tarafından kurtarılırken, bir kişi ise hala aranıyor.

Bu arada henüz bayrağı ve ismi belli olmayan yük gemisi yoluna devam etti. Botta 7 personel olduğu belirtilmişti.



İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sarayburnu açıklarında alabora olan sahil güvenlik teknesinden kaybolan 3 kişiden 2'sinin daha kurtarıldığını bildirdi.

Sarayburnu açıklarında yük gemisiyle çarpışan Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'na ait teknenin alabora olmasının ardından olay yerinde çalışmaları takip eden Vali Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, sahil güvenlik teknesinden kaybolan 3 kişiden 2'sinin daha kurtarıldığını kaydetti.
Kurtarılan 2 kişiye ilk müdahalenin deniz ambulansı tarafından yapıldığı ve henüz karaya çıkarılmadıkları öğrenildi.

İstanbul Boğazı Süleymaniye açıklarında seyreden Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'na bağlı tekne, kuru yük gemisiyle çarpışarak alabora olmuş, teknedeki 6 mürettebattan 3'ü kurtarılırken, 3 kişi kaybolmuştu.

Yorumlar