Avrasya Tüp Geçidi'nden ilk geçiş

Son yılların en önemli projelerinden biri olan Avrasya Tüp Geçidi'ni ilk olarak bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Avrasya Tüp Geçidi'nden ilk geçiş
Sonhaberler / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asfaltlama çalışmaları tamamlanan Avrasya Tüneli'nden kendi kullandığı makam otomobili ile ilk geçişi yaptı. Erdoğan'a geçişte Başbakan Binali Yıldırım da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya ile Avrupa kıtalarını tüp geçişiyle birbirine bağlayan ve 20 Aralık'ta açılacak Avrasya Tüneli'nden kendi kullandığı makam aracıyla geçti.

Dünyanın en iyi mühendislik projeleri arasında gösterilen tünelin Harem'deki şantiyesine gelen Erdoğan, burada makam otomobilinin şoför koltuğuna oturdu. Erdoğan'ın yanına Başbakan Binali Yıldırım, arka koltuğa da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kullandığı makam aracıyla Harem'den Avrasya Tüneli'ne girerek, Avrupa yakasına geçti. Erdoğan, buradan dönüş yaparak, yeniden Harem'e geldi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Harem'deki şantiyede tünele ilişkin brifing verildi.

AVRASYA TÜNELİ

Asya ile Avrupa kıtalarını tüp geçişiyle birbirine bağlayacak ve 20 Aralık'ta açılacak Avrasya Tüneli, dünyada deniz altından en derinden geçecek tünel olacak. 14,6 kilometre toplam uzunluğa sahip projenin, deniz altından geçen kısmı ise 3,4 kilometre olarak inşa edildi.

Tünel, trafiğin çok yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında yolculuk süresini 15 dakikaya kadar indirecek, ileri teknoloji ile bu güzergahta güvenli ve konforlu yolculuk imkanı sağlayacak.

Yorumlar