Acıbadem'de metrobüs kazası: 11 yaralı

İstanbul'da Söğütlüçeşme-Cevizlibağ hattında çalışan bir metrobüs Kadıköy'de Acıbadem mevkiinde yoldan çıktı. Metrobüs, Çamlıca yönünde kendi yolundan çıkarak D100'e girdi. Çok sayıda araç ağır hasar gördü. Olayda 11 kişi yaralandı. Kazaya şoföre saldıran bir yolcu neden olurken, yolcu polis tarafından gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Acıbadem'de metrobüs kazası: 11 yaralı
Sonhaberler / Haber Merkezi 

İstanbul'da Söğütlüçeşme-Cevizlibağ hattında çalışan 34 TP 2406 plakalı metrobüs, Kadıköy'deki duraktan çıktıktan sonra Acıbadem mevkiinde yoldan çıkarak kaza yaptı. İçinde onlarca yolcunun bulunduğu metrobüs, yolculardan birinin şoföre saldırması üzerine Çamlıca yönünde kendi yolundan çıkarak D100'e girdi. Tonlarca ağırlıktaki metrobüs çok sayıda aracı altına aldı. Kazada ilk belirlemelere göre biri ağır olmak üzere 11 yolcu yaralandı. Olay yerine sevk edilen ambulans yaralılara müdahale ederken, D-100 yolunda büyük bir yoğunluk oluştu. Kazanın iş saatine denk gelmesi trafiği kilitledi. Çamlıca yönünden akışlar kontrollü bir şekilde sağlandıktan sonra kaza yerindeki çalışmalar başladı. Kazaya neden olan yolcu ise polis tarafından gözaltına alındı. 



AĞIR YARALILAR VAR

Metrobüsün çarptığı bazı araçlar kağıt gibi ezildi. Bu araçların içinde bulunan sürücüler ve diğer yolcular yaralandı. Olay yerine gelen kurtarma ekiplerinin metrobüsü kaldırmasından sonra araçlarda sıkışan vatandaşlar kurtarıldı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada yaralılalardan birinin durumu ağır. 



4 OTOMOBİL METROBÜSÜN ALTINDA KALDI

Metrobüsün yoldan çıktığı noktada bulunan araçlardan 4 tanesi metrobüsün altında kaldı. Metrobüsün altında kalan araçların tamamı otomobildi. Araçların tamamı kullanılamaz hale geldi. 



METROBÜSÜN ALTINDA CAN PAZARI

Metrobüsün altında kalan 4 aracın hepsinde yaralılar vardı. Yaralılardan bazılarının hayatını kaybettiğinden endişe ediliyordu. Bazılarının bilinci ise açıktı. Kurtarma ekipleri müdahale ederek can kaybı yaşanmadan yaralıları kurtardı. 

YOLCUNUN ŞOFÖRE SALDIRMASIYLA YAŞANDI

Metrobüs kazasının nedeniyle ilgili de yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Yolcuların tanıklığına göre, metrobüs şoförüyle bir yolcu arasında tartışma yaşandı, tartışma esnasında yolcu elindeki şemsiyeyle şoföre vurmaya çalıştı. Dengesini kaybeden şoför ise metrobüs hakimiyetini de kaybetti. Tartışmanın ise durakta ön kapının açılmamasıyla başladığı belirtiliyor. 

ŞOFÖRE SALDIRAN YOLCU GÖZALTINDA

Hareket halindeki metrobüste şoföre, elindeki şemsiyeyle saldırdığı belirtilen yolcu polis tarafından gözaltına alındı. Onlarca insanın hayatını tehlikeye atan yolcunun kimliği ise henüz açıklanmadı. 

İBB: KAZA ŞOFÖRE SALDIRIDAN KAYNAKLI

İstanbul Kadıköy'de meydana gelen metrobüs kazasında 10 kişinin yaralandığı bildirildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde Acıbadem-Kadıköy istikametinde seyir halindeyken yoldan çıkıp, karşı yöne geçen metrobüsün, 3 otomobil ile bir otobüse çarptığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kazada 10 vatandaş yaralandı. Kazanın olmasıyla birlikte itfaiye ve ambulanslar 6 dakikada olay yerine intikal etti. Otobüsün vinçlerle kaldırma çalışmaları devam ediyor. Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre bir yolcunun metrobüs şoförüne saldırıp, darp ettiği, kazanın bu nedenle meydan geldiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor."

VALİLİK: 11 YARALI 

Metrobüs kazasıyla ilgili İstanbul Valiliği'nden de açıklama geldi. Açıklamada şöyle denildi: Metrobüs şoförü dahil 11 kişi yaralandı. Kaza, yolculardan birinin metrobüs şoförüne şemsiye ile müdahale etmesiyle meydana geldi. Metrobüs şoförüne şemsiye ile vurduğu belirtilen kişi gözaltına alındı.

 

Yorumlar