Başkan Eşkinat, Ressam Balaban Müzesinde incelemelerde bulundu

Süleymanpaşa Belediyesi kültür hamlelerinden birini daha hayata geçirmek için gün sayıyor.Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, yakında sanatseverlerin beğenisine sunulacak olan ve Usta Şair Nazım Hikmet’in cezaevi arkadaşlarından biri olan Ressam...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Eşkinat, Ressam Balaban Müzesinde incelemelerde bulundu

Süleymanpaşa Belediyesi kültür hamlelerinden birini daha hayata geçirmek için gün sayıyor.

Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, yakında sanatseverlerin beğenisine sunulacak olan ve Usta Şair Nazım Hikmet’in cezaevi arkadaşlarından biri olan Ressam İbrahim Balaban’ın tablolarından oluşan müzede Ressam Balaban’ın oğlu Hasan Balaban ile birlikte incelemelerde bulundu.

Süleymanpaşa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün karşısında açılacak müzede incelemelerde bulunan Başkan Ekrem Eşkinat, "İbrahim Balaban, Büyükusta Nazım’ın hayatta olan bir avuç arkadaşından biri ve kendine has üslubu ile Türk resim sanatından önemli yere sahip bir ressam. Bu özellikleri nedeniyle ülkemiz için çok kıymetli bir isim. Geçtiğimiz aylarda Nazım’ı andığımız bir etkinlikte kendisini ağırlamış ve resim sergisine de ev sahipliği yapmıştık. Biz istedik ki bu eserler, Süleymanpaşa’da kalıcı bir müzede sergilenmeye devam etsin. İbrahim Balaban Müzesi’ni ilçemize kazandırmak için tüm imkanlarımızla çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Hasan Balaban, Başkan Eşkinat’a teşekkür etti

Müzenin açılacağı binadaki incelemede Başkan Eşkinat’a eşlik eden Ressam Balaban’ın oğlu Hasan Balaban da Süleymanpaşa Belediyesi’ne teşekkür ederek, "Babamın yıllardır kendi imkanlarımızla muhafaza etmeye çalıştığımız birçok tablosu bulunuyor. Bu eserlerin kalıcı bir müzede sergilenecek olmasından dolayı son derece mutluyuz. Babamın hayatı bu tablolar. Onları ancak güvenilir ellere emanet edebilirdik. Ekrem Başkanım vizyonu ve sanata, sanatçıya verdiği değer ile en güvenilir adres oldu bizim için. Kendisine babam ve ailem adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Müze ile ilgili çalışmaların sürdüğü, hazırlıkların tamamlanmasının ardından müzenin hayata geçirileceği bildirildi.

Yorumlar