MSÜ Akademik Yıl Açılış ve Harp Enstitüleri Eğitime Başlama Töreni

- Başbakan Yıldırım: (2) - "Artık 50 yıl önceki, 50 yılı bir kenara bırakın, 10 yıl önceki tehdit algısıyla bugünkü tehdit algısı aynı değil. Ülkeler savunma ağırlıklı hazırlık yaparken bugün caydırıcı ağırlıklı hazırlıklar daha da önem kazanıyor. Çok büyük paralarla oluşturduğunuz savunma ve caydırıcılık kabiliyetiniz bazen işe yaramaz hale geliyor ve çok kolay elde edilebilen siber araçlarla daha büyük tahribatlar yapan saldırılarla karşı karşıyayız. Bunun için birçok ülke siber kuvvetler adı altında komutanlıklar kurdu" - "Türk Silahlı Kuvvetleri de gerekli adımları attı. 2011'den itibaren siber tehdidi bir önemli tehdit kabul ederek bu yönde gerekli alt yapıyı oluşturdu. Dolayısıyla bölgemizin stratejik konumunu da göz önüne aldığımızda Türkiye'nin hem savunma sanayisine hem caydırıcılık kabiliyetine yönelik adımlarını artan bir tempoda sürdürmesi kaçınılmaz"

Google Haberlere Abone ol
MSÜ Akademik Yıl Açılış ve Harp Enstitüleri Eğitime Başlama Töreni

İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, artık 50 yıl, 10 yıl önceki tehdit algısıyla bugünkünün aynı olmadığını belirterek, "Ülkeler savunma ağırlıklı hazırlık yaparken bugün caydırıcı ağırlıklı hazırlıklar daha da önem kazanıyor. Çok büyük paralarla oluşturduğunuz savunma ve caydırıcılık kabiliyetiniz bazen işe yaramaz hale geliyor ve çok kolay elde edilebilen siber araçlarla daha büyük tahribatlar yapan saldırılarla karşı karşıyayız. Bunun için birçok ülke siber kuvvetler adı altında komutanlıklar kurdu." dedi.

Yıldırım, Milli Savunma Üniversitesi'nin (MSÜ) Akademik Yıl Açılışı ve Harp Enstitüleri'nin eğitime başlaması dolayısıyla düzenlenen törendeki konuşmasında, artık silahlı kuvvetlerin, insan kaynağı yetiştirecek bu güzide kuruluşların, memleketin her köşesinden Türkiye'nin insan dokusunu, bölgesel temsilini gerçekleştirecek öğrenci zenginliğine sahip hale geldiğini, Harp Enstitüleri ve araştırma enstitüleriyle ilgili durumun da aynı olduğunu söyledi.

Günümüzde tehdit algılarının gittikçe değiştiğini dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Artık 50 yıl önceki, 50 yılı bir kenara bırakın, 10 yıl önceki tehdit algısıyla bugünkü tehdit algısı aynı değil. Ülkeler savunma ağırlıklı hazırlık yaparken bugün caydırıcı ağırlıklı hazırlıklar daha da önem kazanıyor. Önceden tankla, topla, uçakla bir harp icra edilirken şimdi bilişimle, siber saldırılarla harpler yapılıyor. Dolayısıyla bilgi artık en büyük güç haline geliyor. Çok büyük paralarla oluşturduğunuz savunma ve caydırıcılık kabiliyetiniz bazen işe yaramaz hale geliyor ve çok kolay elde edilebilen siber araçlarla daha büyük tahribatlar yapan saldırılarla karşı karşıyayız. Bunun için birçok ülke siber kuvvetler adı altında komutanlıklar kurdu. Bu konuda Türk Silahlı Kuvvetleri de gerekli adımları attı. 2011'den itibaren siber tehdidi bir önemli tehdit kabul ederek bu yönde gerekli alt yapıyı oluşturdu. Dolayısıyla bölgemizin stratejik konumunu da göz önüne aldığımızda Türkiye'nin hem savunma sanayisine hem caydırıcılık kabiliyetine yönelik adımlarını artan bir tempoda sürdürmesi kaçınılmaz."

- "Biz harp sanatlarından anlamayız"

Başbakan Yıldırım, bölgede son 5-6 yıldır devam eden istikrarsızlığın, yönetim boşluğu ve buna bağlı gelişen terör faaliyetlerinin ülkeyi birinci derecede ilgilendiren ve tehdit eden bir boyut kazandığını vurguladı.

Silahlı kuvvetlerin insan kaynağını yetiştirecek ve ülkenin içeride ve dışarıda güvenliğini teminat altına alacak Milli Savunma Ünversitesi'nin Harp Okulları, Meslek Yüksek Okulları ve akademileriyle, araştırma ve subay enstitüleriyle bir bütün olarak bu ihtiyacı karşılayacak güçte olduğunu belirten Yıldırım, bu güzide kuruluşun akademik yılının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Yıldırım, Cumhuriyet'in en büyük kazanımının demokrasi ve hukuk olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bize düşen yeryüzünün değerleriyle barışık bir şekilde, dahili ve harici hiçbir vesayet odağına itibar etmeden devletimizi, ülkemizi, vatandaşımızı korumak ve güçlendirmektir. Bunun için var gücümüzle gayret edeceğiz, çalışacağız. Sizin her türlü ihtiyaçlarınızı karşılayacağız. Biz harp sanatlarından anlamayız. Nasıl harp edileceğini bilmeyiz. Bizim bileceğimiz şey, sizin ihtiyaçlarınızın karşılanmasıdır. Bunu da karşılamak için 80 milyon vatan evladıyla birlikte ülkemizin imkan ve kabiliyetlerini de sonuna kadar kullanarak size ihtiyaç duyduğunuz her türlü maddi, manevi desteği sağladık, sağlamaya devam edeceğiz. Eğitim ve öğretim yılınız hayırlı ve uğurlu olsun."

İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başlayan törende, üniversitenin tanıtım filmi gösterildi.

Törene, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve diğer ilgililer katıldı.

(Bitti)

Yorumlar