Kazakistan'da Uluslararası Taşımacılık ve Transit Potansiyeli Konferansı

- Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanı Kasımbek: - "(Çin-Avrupa) Bu transit, yılda 2 kat artıyor. 2020 yılına kadar Kazakistan üzerinden 2 milyon konteynerin geçmesi planlanıyor. Mevcut transit hacmi ve artışı, bu planın gerçek olduğunu gösteriyor. Hedefimiz, Çin-Avrupa piyasası arasında önemli taşımacılardan olmaktır" - Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Hasanov: - "Asya ile Avrupa arasında gelişen ticaretin durumundan kar elde edebiliriz"

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan'da Uluslararası Taşımacılık ve Transit Potansiyeli Konferansı

ASTANA (AA) - Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanı Jenis Kasımbek, "(Çin-Avrupa) Bu transit, yılda 2 kat artıyor. 2020 yılına kadar Kazakistan üzerinden 2 milyon konteynerin geçmesi planlanıyor. Mevcut transit hacmi ve artışı, bu planın gerçek olduğunu gösteriyor. Hedefimiz, Çin-Avrupa piyasası arasında önemli taşımacılardan olmaktır." dedi.

"Yeni Avrasya: Avrasya Kıtalararası Rotalarında Taşımacılık ve Lojistik Sistemlerinin Gelişmesi" temalı 10. Uluslararası Taşımacılık ve Transit Potansiyeli TransAvrasya 2017 Konferansı, Astana'da yapıldı.

Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanı Kasımbek, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, milli rekabet ve sürdürülebilir kalkınma noktasında taşımacılığa ve lojistiğe büyük önem verdiklerini ifade ederek, son 9 yılda Kazakistan’da taşımacılık altyapısına 26 milyar dolar yatırım yapıldığını, söz konusu yatırımlarla bin 700 kilometreden fazla demir yolu inşa ettiklerini, Hazar'daki limanların kapasitesinin artırıldığını anlattı.

Kasımbek, taşımacılık alanında altyapının iyileştirilmesinin ticaretin artmasını sağladığını belirterek, geçen yıl Rusya ile Çin arasındaki ticaret hacminin 69 milyar dolar, Çin ile AB arasındaki ticaret hacminin de 550 milyar dolar olduğunu bildirdi.

Geçen hafta açılışı yapılan Bakü-Tiflis-Kars demir yolunun önemini vurgulayan Kasımbek, "Biz de bu koridor için hazırlık yaptık. Merkez Kazakistan ile Batı Kazakistan’ı bağlayan demir yolunu, Kurık Limanı'nı inşa ettik. Bu yıl araba feribotunun inşaatını tamamlıyoruz." dedi.

Kasımbek, 2020 yılına kadar Çin-Avrupa transitinden 5 milyar dolar kar elde etmeyi planladıklarını ifade ederek, "Bu transit, yılda 2 kat artıyor. 2020 yılına kadar Kazakistan üzerinden 2 milyon konteynerin geçmesi planlanıyor. Mevcut transit hacmi ve artışı, bu planın gerçek olduğunu gösteriyor. Hedefimiz, Çin-Avrupa piyasası arasında önemli taşımacılardan olmaktır." diye konuştu.


- "Trans Hazar Koridoru’nun potansiyelinin artırılması bölgede kalkınmayı sağlayacak"


Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Ramil Hasanov da İpek Yolu güzergahındaki önemli geçiş noktası olan Trans Hazar Koridoru’nun potansiyelinin artırılmasının bölgede ekonomik kalkınmayı sağlayacağını belirterek, "Asya ile Avrupa arasında gelişen ticaretin durumundan kar elde edebiliriz." dedi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Genel Sekreteri Halil İbrahim Akça ise bölgedeki taşımacılık koridorlarının ticari açıdan etkin ve uygun olması için çalıştıklarını, demir yolu ve kara yolu hatlarının artırılmasının planlandığını söyledi.

Akça, tırların gümrük sınır geçişlerindeki sorunlarının çözülmesi için sınır konularında kanunların geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Milli taşımacılık altyapısını geliştirme, Avrasya bölgesinde kıtalararası taşımacılık koridorları ve transit taşımacılık sisteminin etkin çalışması konularının ele alındığı konferansa, 40’tan fazla ülkeden 300'e yakın temsilci katıldı.

Yorumlar