Amasya’da 43 konuta tarihi rötuş

UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne girmenin hedeflendiği Amasya’da Yeşilırmak’ın güney cephe kenarında bulunan 43 konuta Yalıboyu’ndaki tarihi evlere ve dokuya uygun şekilde rötuş yapılacağı cephe iyileştirilme çalışmalarına...

Google Haberlere Abone ol
Amasya’da 43 konuta tarihi rötuş

UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne girmenin hedeflendiği Amasya’da Yeşilırmak’ın güney cephe kenarında bulunan 43 konuta Yalıboyu’ndaki tarihi evlere ve dokuya uygun şekilde rötuş yapılacağı cephe iyileştirilme çalışmalarına başlandı.

Amasya’nın turizm, kültür, tarih ve cazibe merkezi olduğunu belirten Belediye Başkanı Cafer Özdemir, “Bina cephelerinin güzel görünmesi kentin imajını doğrudan etkiliyor. Çünkü kent, estetiği ile ön plana çıkar.Bu açıdan şehrin aynası sayılan Yeşilırmak ve Yalıboyu’nda dış cephe çalışmalarını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Amaçlarının atıl durumda olan binaları turizme kazandırarak işletmelerin kapasitesini ve sayısını artırmak olduğunu anlatan Özdemir, “Amasya’mızın kalkınma potansiyelini harekete geçirecek turizm ile ekonomiye destek ve sosyal kalkınmada öncelik olacak. Gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin ve çok değerli hemşehrilerimizin Amasya konusunda farkındalık düzeyi bir bölgesel turizm materyali kazanacak. Konuyla ilgili ticaret potansiyeli oluşturmak ilimizin ‘Marka kent’ yolunda başarısını artırmaktır” diye konuştu.

Yorumlar