İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinlinin cenaze töreni

RAMALLAH (AA) - İsrail askerlerinin salı günü açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 26 yaşındaki Muhammed Abdullah Ali Musa'nın naaşı Batı Şeria'da defnedildi.Batı Şeria'nın kuzeyindeki Deyr Bellut beldesinin girişinde İsrail...

Google Haberlere Abone ol
İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinlinin cenaze töreni

RAMALLAH (AA) - İsrail askerlerinin salı günü açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 26 yaşındaki Muhammed Abdullah Ali Musa'nın naaşı Batı Şeria'da defnedildi.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Deyr Bellut beldesinin girişinde İsrail askerlerinden teslim alınan Musa'nın naaşı, ailesinin beldedeki evine getirildi.

Ailesi ve yakınlarının vedalaşmasının ardından beldedeki okulun avlusuna getirilen naaş, kılınan cenaze namazının ardından mezarlığa defnedildi.

Cenaze törenine katılanlar, Filistin bayrakları taşıyarak İsrail'in Filistinlilere yönelik uygulamalarına karşı slogan attı.

İsrail ordusundan salı sabahı yapılan açıklamada, Halamiş Yahudi yerleşim birimi yakınlarında şüpheli bir aracın askerlere yanaştığı ve askerlerin karşılık vererek, araçtaki iki kişiyi yaraladığı belirtilmişti.

Filistin Sağlık Bakanlığı da İsrail askerlerinin açtığı ateşle yaralanan Musa'nın hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Son dönemde İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarındaki artış dikkati çekiyor. İsrail güçleri, "bıçaklı saldırı veya araçla ezme girişiminde bulunduğu" iddialarıyla Filistinlilere yönelik ihlallerini sürdürüyor. İnsan hakları örgütleri, İsrail'i, saldırıda bulunduğu iddiasıyla Filistinlilere yargısız infaz uygulamakla suçluyor.

Resmi istatistiklere göre, İsrail güçleri ile Filistinliler arasında 2015'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs ile Gazze'de devam eden olaylarda, 2 Ürdün vatandaşı ve 269 Filistinli ile birlikte 47 İsrail askeri ve polisi hayatını kaybetti.

Yorumlar