Vali Ustaoğlu, medrese alimleri ile bir araya geldi

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, ‘Kardeşlik Köprüsü’ projesiyle Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki alimlerle bir araya geldi.Din Görevlileri Birliği Derneği, Kur’an Kursları Dernekler Federasyonu...

Google Haberlere Abone ol
Vali Ustaoğlu, medrese alimleri ile bir araya geldi

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, ‘Kardeşlik Köprüsü’ projesiyle Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki alimlerle bir araya geldi.

Din Görevlileri Birliği Derneği, Kur’an Kursları Dernekler Federasyonu ve Medrese Alimleri Vakfı öncülüğünde Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki alimleri bir araya getiren ‘Kardeşlik Köprüsü’ projesi kapsamında Tatvan’da bir program düzenlendi. Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu’nun da katıldığı programda, birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Programda konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, alimlere Bitlis’i anlatarak, “Bitlis, yüzyıllardır İslam’a sancaktarlık yapmış, çok kıymetli şahsiyetleri kendi içerisinde barındıran bir şehirdir. Rivayet odur ki 70’in üzerinde sahabenin meftun bulunduğu şehir bu şehir. İslam’ın ışığını yayma adına çok kıymetli şahsiyetleri kendi bağrından yetiştiren şehirdir. Başta zamanın güneşi Bedîüzzaman Saîd Nursî Hazretleri olmak üzere ülkemizin her yerinde birliğin, kardeşliğin tesisi adına mücadele veren çok kıymetli şahsiyetleri yetiştiren şehirdir. Bugün 600’ün üzerinde tescilli sivil mimarisiyle yüzyıllara meydan okuyan tarihi camileriyle hala tarihin tüm geriye dönük derinliklerinde iz bırakan eserleriyle hala ayakta duran bir şehir. Bu şehir de sizleri misafir etmekte bizler için önemlidir” dedi.

Müslüman coğrafyasında oynanan oyunlarda alimlere ve hocalara büyük görevler düştüğünü ifade eden Ustaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Müslümanların çektiği en büyük sıkıntı cehalet, ırkçılık ve mezhepçilik. Buna bağlı çektiğimiz sıkıntılar ortada. Bununla mücadele en fazla siz kıymetli hocalarımıza düşüyor. Sizler bu toplumu birleştiren, bu toplumu kaynaştıran, adeta bir potada eritip bu toplumun ilacını topluma içiren, topluma tesir eden sizlersiniz.”

Bu ülkenin birliğine, kardeşliğine vurulabilecek en büyük darbenin iki oyun üzerinden sahnelendiğine dikkat çeken Vali Ustaoğlu, “Birisi etnik yapı üzerinden bölücü terör örgütü tarafından yapıldı. Bir diğeri de bir yıl önce yaşamış olduğumuz hain 15 Temmuz darbe girişimi. İnsanlarımızın masumane, dini duyguları üzerinden sömürülerek Müslümanlar arasında değil, sadece Müslümanlar dışında diyalog, kardeşlik adı altında sözde Müslümanları öteleyen, tüm muhafazakâr kesimi öteleyen bir anlayışla maalesef bu ülke üzerinde 15 Temmuz darbe girişimi yaptılar. Ama Allah’a şükürler olsun bu millet bir kez daha ezanların, salaların eşliğinde ellerine Türk bayrağı alarak bu milletin geleceğini gasp etmek isteyen o hainlere karşı nasıl bir duruş sergilediğine hep birlikte şahit olduk. Bizim mayamız belli. Bizim mayamız ümmetimizin birliği ve beraberliği. Bizim mayamız bayrağımız. Bizim mayamız birliğimiz ve kardeşliğimiz. Onun için diyoruz ki bizim bir olmamız lazım, iri olmamız lazım, diri olmamız lazım. Yüzyıllardır İslam’a sancaktarlık yapan, işte hep birlikte Türkiye olmamız lazım diyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar