Niksar’da 38 Milyon Euro’luk Entegre Su Projesi için geri sayım başladı

Tokat’ın Niksar ilçesinde Entegre Su Projesi için saha çalışmasına başlandı.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yatırım Dairesi Başkanlığı teknik yetkilileri ve ilgili firma yetkilileri ile Entegre Su Projesi için Niksar’da saha çalışmasına...

Google Haberlere Abone ol
Niksar’da 38 Milyon Euro’luk Entegre Su Projesi için geri sayım başladı

Tokat’ın Niksar ilçesinde Entegre Su Projesi için saha çalışmasına başlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yatırım Dairesi Başkanlığı teknik yetkilileri ve ilgili firma yetkilileri ile Entegre Su Projesi için Niksar’da saha çalışmasına başladılar.

Niksar Belediyesi tarafından geliştirilen proje kapsamında AB IPA fonuyla yaklaşık 38 milyon Euro maliyeti olan ’Entegre Su Projesi’ geri sayım başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yatırım Dairesi Başkanlığı teknik yetkilileri ve müşavir firma yetkilileri ile Entegre Su Projesi için Niksar’da saha çalışmasına başladılar.

Niksar’da mevcut kanalizasyon ve su depolarını gezen yetkililer, proje üzerinde çalıştılar. Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan konu hakkında yaptığı açıklamada; “Yüzde 85’i Avrupa Birliği hibe desteği ile gerçekleştireceğimiz AB Entegre Su Projemizde saha çalışmasına başladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yatırım Dairesi Başkanlığı teknik yetkilileri ve müşavir firma olan yüklenici yetkilileri ile Entegre Su Projemizin saha çalışmasını yapıyoruz. Yaklaşık 38 Milyon Euro’luk bir bedeli olan projemizin kaynağı ise yüzde 85 AB hibesi, yüzde 6 bakanlık ve yüzde 9’u iller bankası marifeti ile gerçekleştiriyoruz. İnşallah 2018 yılı ikinci yarısında projemiz hayata geçecek” dedi.

Yorumlar