Vanessa Rubin, Caz Festivali'nde sahne aldı

İSTANBUL (AA) - ABD'li caz vokalisti Vanessa Rubin, "27. Akbank Caz Festivali" kapsamında konser verdi. Sarıyer'deki The Seed'de sahne alan sanatçı, konsere gelenlere çok teşekkür ederek, İstanbul'a çok uzun zamandır gelmediğini...

Google Haberlere Abone ol
Vanessa Rubin, Caz Festivali'nde sahne aldı

İSTANBUL (AA) - ABD'li caz vokalisti Vanessa Rubin, "27. Akbank Caz Festivali" kapsamında konser verdi.

Sarıyer'deki The Seed'de sahne alan sanatçı, konsere gelenlere çok teşekkür ederek, İstanbul'a çok uzun zamandır gelmediğini dile getirdi.

Piyanoda Danny Grissett'in performans sergilediği konserde, davulda Mario Gonzi, basta ise Luca Fattorini yer aldı.

Başarılı yorumcu, "Are You Ready for Me?", "One was not Enough", "I can't Wait" ile "No Strings Attached"in de aralarında olduğu sevilen şarkılarını yorumladı.

New York’taki ilk günlerden itibaren hocaları Barry Harris ve Frank Foster tarafından desteklenen Rubin, ilk konserlerini Kenny Barron, Pharoah Sanders ve Lionel Hampton gibi isimlerle verdi. Sonraki yıllarda, albüm kayıtlarında ve konserlerinde Monty Alexander, Cecil Bridgewater, Kenny Burrell, Frank Foster, Billy Higgins, Etta Jones, Toots Thielemans gibi isimler yer aldı. Yakın zamanda Herbie Hancock, Woody Herman Orkestrası ve Jazz Crusaders ile dünya turnelerine çıkan Rubin, aynı zamanda şarkı yazarı, yapımcı, aranjör, danışman ve Monk Enstitüsü gibi kurumların başvurduğu saygın bir eğitmen olarak tanınıyor.

Ünlü caz sanatçılarının konserleriyle söyleşilere ev sahipliği yapacak olan festival, 19 Kasım'da sona erecek.

Yorumlar