CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Edirne'de

- Kılıçdaroğlu: - "Deniyor ki bazı belediye başkanları için 'onlar istifa etsinler' ve onlar zorla istifa ettirildiler. Etmek istemeyen oldu, aileleri tehdit edildi. Etmek istemeyen oldu, şantaj yapıldı. Savcı gösterildi, hapishane, karakol gösterildi. 'Bak ha seni tutuklarız, hapse atarız, istifa et' denildi. Bir belediye başkanını hangi partiden olursa olsun, görev süresi dolmadan istifaya zorlamak demokrasiyle bağdaşmaz. Demokrasiyle bağdaşmadığı için o harekette bulunanları kınıyorum" - "İnsanları niye istifaya zorlayalım. Ben seçmedim, siz seçtiniz. Göreve getiren sizsiniz, görevden alacak olan da sizsiniz. Belediye başkanı size hizmet ettiği sürece, topladığı paranın her kuruşunun hesabını size verdiği sürece, halk arasında ayrım yapmadan, herkese eşit hizmet götürdüğü sürece, ben inanıyorum ki o kentin, o ilin bütün vatandaşları, belediye başkanlarını başlarının üzerinde taşırlar"

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Edirne'de

EDİRNE (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı belediye başkanlarının istifasına ilişkin, "Deniyor ki bazı belediye başkanları için 'onlar istifa etsinler' ve onlar zorla istifa ettirildiler. Etmek istemeyen oldu, aileleri tehdit edildi. Etmek istemeyen oldu şantaj yapıldı. Savcı gösterildi, hapishane, karakol gösterildi. 'Bak ha seni tutuklarız, hapse atarız, istifa et' denildi. Bir belediye başkanını hangi partiden olursa olsun, görev süresi dolmadan istifaya zorlamak demokrasiyle bağdaşmaz. Demokrasiyle bağdaşmadığı için o harekette bulunanları hepinizin önünde kınıyorum." dedi.

Kılıçdaroğlu, Süloğlu Belediyesi tarafından yaptırılan kültür sarayı ve içme suyu şebekesinin temel atma törenine katıldı. Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran'ın törende yaptığı konuşma sırasında heyecanlanarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını "Kemalettin" olarak telaffuz etmesi dinleyicileri güldürdü.

Daha sonra konuşan Kılıçdaroğlu, Süloğlu Belediye Başkanı Ormankıran'ın konuşmasını keyifle dinlediğini dile getirerek, "'İçimde havai fişekler atılıyor heyecandan' diyor. '50 yıldır yapılamayanı, 50. yılın sonunda gerçekleştirmeye çalışıyoruz' diyor. Bir belediye başkanı heyecanlanmasın da ne olsun? 50 yıldır eğer bir beldeye, ilçeye doğru dürüst hizmet gelmiyorsa ve o ilçenin kaderini değiştirmek üzere belediye başkanlığını kazanan bir belediye başkanının içinde havai fişekler patlamasın da ne olsun?" dedi.

Felsefelerinin önce insan olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır. Görüşü, kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun insan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır. Dolayısıyla insana hizmet etmek, insanın sorunlarının çözümüne yönelik çaba harcamak güzel bir şeydir. Belediye başkanımız 'bu uğurda çalışıyorum' diyor. '4 bin nüfusu olan bir kenti çağdaş bir kente dönüştürmek istiyorum' diyor. O nedenle sayın başkan çabalarınız güzel çabalardır? Süloğlu halkı için de Türkiye için de önemlidir. Küçük bir kentte nelerin yapılabileceğini Türkiye'ye gösteriyorsunuz. Diyorsunuz ki ben her kuruşun hesabını Süloğlu halkına veriyorum, hiçbir ayrım yapmaksızın bütün Süloğlu halkına hizmet veriyorum diyor. Bu, insanı sevmenin en doğal sonucu. O açıdan verdiğiniz hizmet son derece değerlidir."

- "O harekette bulunanları kınıyorum"

İçme suyu konusunda da Süloğlu Belediyesi'nin çaba harcadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Asbestli borudan 21. yüzyılda su içilmez. Asbestli boru kanserojen bir üründür. Dolayısıyla asbestli borudan akan suyu insana, çocuğa içirmek onun geleceğini tehlikeye atmak demektir. Bu konuda da başkan önemli bir adım attığını ifade etti." dedi.

Bazı belediye başkanlarının istifasına değinen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Deniyor ki bazı belediye başkanları için 'onlar istifa etsinler' ve onlar zorla istifa ettirildiler. Etmek istemeyen oldu, aileleri tehdit edildi. Etmek istemeyen oldu şantaj yapıldı. Savcı gösterildi, hapishane, karakol gösterildi. 'Bak ha seni tutuklarız, hapse atarız, istifa et' denildi. Bir belediye başkanını hangi partiden olursa olsun, görev süresi dolmadan istifaya zorlamak demokrasiyle bağdaşmaz. Demokrasiyle bağdaşmadığı için o harekette bulunanları hepinizin önünde kınıyorum.

Sonra dediler ki 'biz zorla istifa ettirdik, şimdi CHP gereğini yapsın.' CHP gereğini yapıyor başarılı belediye başkanlarımızı tek tek ziyaret ediyoruz, Süloğlu'na geldiğimiz gibi gereğini yapıyoruz. İnsanları niye istifaya zorlayalım. Ben seçmedim, siz seçtiniz. Göreve getiren sizsiniz, görevden alacak olan da sizsiniz. Belediye başkanı size hizmet ettiği sürece, topladığı paranın her kuruşunun hesabını size verdiği sürece, halk arasında ayrım yapmadan, herkese eşit hizmet götürdüğü sürece, ben inanıyorum ki o kentin, o ilin bütün vatandaşları, belediye başkanlarını başlarının üzerinde taşırlar. "

Konuşmasının ardından Süloğlu Belediye Başkanı Ormankıran, Kılıçdaroğlu'na Halk Eğitim Merkezi çalışanları tarafından yapılan Atatürk tablosunu hediye etti.

Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu, CHP Tekirdağ Milletvekilli Faik Öztrak, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Candan Yüceer, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne İlçe Başkanı Fevzi Pekcanlı, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar da katıldı.

Yorumlar