Yılın başarılı sağlık çalışanları ödüllendirildi

Sağlık Bakanlığı tarafından 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında belirlenen 6 hekime "Yılın Doktoru", 10 hekime de "Teşekkür Belgesi" verildi

Google Haberlere Abone ol
Yılın başarılı sağlık çalışanları ödüllendirildi

İstanbul'da 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen 6 hekime "Yılın Doktoru", 10 hekime de "Teşekkür Belgesi" takdim edildi.

İstanbul Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, müdürlüğün toplantı salonunda düzenlenen törene; İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Turgut Çalışkan, Koordinatör ve Beyoğlu Bölgesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Erol Kısmet, Çekmece Bölgesi Genel Sekreteri Prof. Dr. İhsan Bakır, Fatih Bölgesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Hamza Müslümanoğlu, Bakırköy Bölgesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Kadriye Kart Yaşar, Doç. Dr. Kemal Memişoğlu ve Anadolu Güney Bölgesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Lütfullah Orhan katıldı.

Tören şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Etkinlikte gösterilen Sağlık Bakanlığı tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla hazırlanan "Sen Oradaydın" isimli kısa film, katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.

Törende konuşan Albayrak, işlerinde başarılı olan, seçkin hizmetleriyle öne çıkan, kurumunun takdirini kazanan, her şeyden ötesi kendisine olan saygısını zirveye ulaştıranlara başarılarından dolayı belgelerinin takdim edileceğini belirtti.

İnsanların sağlık ihtiyacının, bir sevgiye olan ihtiyaç gibi belki de en zayıf oldukları anlarda, yanlarında gördükleri sağlık çalışanları olduğunu vurgulayan Albayrak, "Bu yüzden çok fazla sorumluluklarımız var. Çok kolay yanlışa gidebileceğimiz gibi hassas duruşumuz, özverili davranışımız bizi belki de Rabbimin en kıymetli kıldığı insanlar grubuna sokmaktadır. Bu yüzden, ödül töreninin çok önemli olduğunu düşünüyorum. 14 Mart 2005'te ben de bu ödüle layık görülerek, devamında sürekli hatırladığım anı yaşamıştım. Anlar vardır ki hayatımızda devamlı hatırlarız, belgelerini alan arkadaşlarımız için de bugün o anlardan biri olacaktır. Bakanlığımız tarafından ödüllendirilen arkadaşlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Törende, Çatalca Toplum Sağlığı Merkezinden Dr. Esra Ata Erdoğan, Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Doç. Dr. Seda Geylani Güleç, Tuzla Devlet Hastanesinden Uzman Dr. Abdullatif Yakupoğlu, Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Doç. Dr. Volkan Tuğcu, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Uzman Dr. Macit Koldaş, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Uzman Dr. Yakup Ergül "Yılın Doktoru" ödülünü aldı.

112 Avrupa Komuta Merkezinden Dr. Sema Selvioğlu, 112 Anadolu Komuta Merkezinden Dr. Hale Türkhan, Çekmeköy Toplum Sağlığı Merkezinden Dr. Mete Güngör, Halk Sağlığı Müdürlüğünden Dr. Feride Aydın, Metin Sabancı Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Uzman Dr. Engin Çetinkaya, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Uzman Dr. Nezaket Eren, Süreyyapaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Doç. Dr. Mevhibe Esen Akkaya, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Doç. Dr. Tufan Hiçdönmez, Murat Kölük Devlet Hastanesinden Op. Dr. Erdoğan Merih, Başakşehir Devlet Hastanesi'nden Uzman Dr. Funda Koçak'a "Teşekkür Belgesi" sunuldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından "Yılın Doktoru" seçilen ve "Teşekkür Belgesi" almaya layık görülen hekimlere, İstanbul sağlık yöneticileri tarafından belgeleri verilirken, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediyeler de takdim edildi.

Yorumlar