Üst düzey memura doğduğu şehre atanma hakkı

Yeni düzenlemeyle isteyen memur doğduğu şehre atanma hakkına sahip olacak. Şu ana kadar üst düzey memurlar bu haktan yararlanamıyordu. Yapılan düzenlemeyle haksızlık giderilmiş oldu

Google Haberlere Abone ol
Üst düzey memura doğduğu şehre atanma hakkı

Son Haberler Logo

Farklı şehirlerde ataması yapılan memurları ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Yıllardır yürürlükte olan üst düzey memurlarla, güvenlik-koruma alanında görev yapan memurların doğduğu yere atanamamasına ilişkin kısıtlama kaldırıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan, Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik’te yapılan değişiklikle, memurların atanamayacağı hizmet yerleri maddesi yürürlükten kaldırıldı. Böylece, valiler, kaymakamlar, bölge müdürleri, başmüdürler, il ve ilçe müdürleri, emniyet müdürleri, emniyet amirleri, milli eğitim müdürleri, defterdarlar, mal müdürleri, kadastro müdürleri, tapu sicil müdürleri, nüfus müdürleri ve bunların yardımcıları, taşra teşkilatında görevli şube müdürü, müdür, il ve ilçe müftüsü ve bunların yardımcıları ile koruma ve güvenlik hizmetlerini yürüten personel; kendisinin veya eşinin nüfusa kayıtlı olduğu il ve bu ile bağlı ilçelere artık atanabilecek.

Söz konusu memurlar en az 15 yıl süreyle ikamet ettiği il ve ilçelere de atanabilecek. Yetkililer özellikle az gelişmiş bölgelere yapılan atamalarda sıkıntı olduğunu belirtirken, “En azından o bölgenin insanı olup, yine o bölgeye hizmet etmek isteyenler için böyle bir düzenleme yapıldı” bilgisini verdi. 

Yorumlar