Teşvikli istihdamda 6 aylık işsizlik şartı 3 aya iniyor

Bakan Müezzinoğlu, teşvikli istihdam kapsamına girmek isteyenlerde aranan en az 6 aylık işsizlik şartının 3 aya indirildiğini açıkladı. Bağkur ve tarım sigortalılarında aranan 3 ay şartı ise kaldırılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Teşvikli istihdamda 6 aylık işsizlik şartı 3 aya iniyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, istihdam için verilen teşviklerde şartların yumuşatılacağını açıkladı. CNN Türk yayınına katılan Müezzinoğlu, “Artık istihdam teşviğinden yararlanmak için Bağ-Kurlu'lar, tarım sigortalıları gibi alanlarda 3 ay işsiz kalma şartı olmayacak. Mevsim bitimi, kampanya bitimi gibi nedenlerle işsiz kalanlarda da 6 ay işsiz olma şartı, 3 aya inecek. 2017’de kurulan işyerleri de teşviklerden yararlanacak. 2016 Aralık ayında hiç işçi bildirmemiş işyerleri de teşvikten faydalanacak. Genelge yayınlanınca, yeni şartlar da yürürlüğe girecek” dedi.

Şu anda yaklaşık 12 milyon emeklinin olduğunu hatırlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "2008 ve 2012'de yapılan düzenlemelerle emeklilikteki aktüeryal dengelerin sürdürülebilir olması ve genç yaştaki emekliliği yavaş yavaş sürdürülebilir noktaya çekmek gibi yol haritamız var. Yasal düzenlememizin arkasında duruyoruz. 2035'te kadınlarımızın emeklilik yaşı 58'e, erkeklerde 60'a çıkmış olacak. Türkiye'deki emeklilerin ortalama yaşı şu an 52. Bu sistemi sürdürebilmemiz mümkün değil. Emeklilerimizin standardı yüksek hayat yaşayabilmeleri de bu koşullarda mümkün değil" dedi. 

Yorumlar