Sözleşmeli imamlara kadro müjdesi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İŞKUR aracılığıyla Diyanet'te çalışan imamlara kadro verileceğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Sözleşmeli imamlara kadro müjdesi

Sonhhaberler | Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş TVNET'te yayınlanan programda gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu, soruları cevapladı. Erbaş konuşmasında sözleşmeli çalışan imamlara müjdeyi verdi. Diyanet İşleri Başkanlığında İŞKUR aracılığıyla sözleşmeli çalışan imamların bulunduğunun hatırlatılması üzerine Erbaş, "Bu arkadaşlarımız istiyorlar ki görevlerinde devam etsinler, kadroya geçsinler. Biz bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Diyanet İşleri Başkanlığımızdan sorumlu Başbakan Yardımcımıza ne kadar ihtiyacımız olduğunu anlattık. Onlar da Allah razı olsun 6 bin imam kadrosu verdiler bize." değerlendirmesinde bulundu.

Erbaş, Sözleşmeli Kur'an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım Alımı sınavı başvurularının dün itibarıyla bittiğini hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı: "6 bin imam kadrosuna 18 bin kişiyi çağıracağız. İŞKUR'lu imam kardeşlerimiz buraya müracaat etmişlerdir inşallah. Eğer müracaat etmişlerse onlar sözleşmeli kadrolu imam olarak göreve başlayacaklar. Bu geçici değil, sözleşmeli diyoruz ama daimi sözleşmeli. Kadrolu imam ne kadar maaş alıyorsa onlar da aynı ücreti alacaklar. Dolayısıyla böyle bir imkanı devletimiz bize sağladı. Ben buradan şükranlarımı arz ediyorum. Hatta şunu da söyleyeyim, 2018 yılının sonuna doğru 6 bin kişi daha inşallah alacağız. Eksiğimiz kalmayacak, kadrolarımızı dolduracağız."

KİT TAŞERON ÇALIŞANLARA DA DÜZENLEME GELİYOR

Öte yandan kamuda çalışan taşeron işçilerin sürekli işçi haline gelmesini sağlayan düzenlemeden faydalanamayan Kamu İktisadi Teşebbüsleri(KİT)'nde çalışan 50 bin işçi de benzer bir düzenleme yapılmasını istiyordu. Konunun kendisine bildirilmesinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KİT çalışanlarının da düzenlemeden faydalanacağını söylemişti. Erdoğan'ın açıklamasından sonra bira çıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'dan geldi.

Bakan Sarıeroğlu'ndan taşeron işçiler ile ilgili çok önemli açıklama geldi. Sarıeroğlu KİT'lerdeki yaklaşık 50 bin taşeron işçi için de ayrı bir çalışma yapılması kararını aldıklarını söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan taşeron işçiler ile ilgili çok önemli açıklama geldi. Basına kapalı AK Parti Grup Toplantısı'nda Bakan Sarıeroğlu taşeron düzenlemesi ile ilgili bilgi verdi. Sarıeroğlu KHK ile çıkarılan taşeron düzenlemesine ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Sarıeroğlu, KİT'lerdeki yaklaşık 50 bin taşeron işçi için de ayrı bir çalışma yapılması kararını aldıklarını açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA AÇIKLAMIŞTI

Farklı formüller bu konuda gündeme gelmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da KİT'lerdeki taşeronlar ile ilgili çalışma yapılacağını söylemişti.

BİR AÇIKLAMA DA BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN

Başbakan Yıldırım, "Buradaki (KİT'ler) çalışanların devlet merkezi birimlerdeki memur veya kamu işçisi gibi düşünülmemesi lazım. Bu yüzden bunlara yönelik çözümü, şöyle düşünüyoruz. Bu KİT'lerin mülkiyeti Hazine'ye ait. Hazine, bunlara kadro verecek, ihtiyaçları oranında. Bu kadrolara da uzun süredir bu KİT'lerde hizmet eden, taşeron diye tabir ettiğimiz vasıflı elemanlar istihdam edilecek." dedi.

KİT NEDİR?

KİT, yani Kamu İktisadi Teşebbüsü olarak adlandırılabilir. KİT'ler, devletin bir girişimci olarak iktisadi faaliyetlerde bulunmak üzere kurmuş olduğu işletmelerdir. Kamu işletmeciliği, gelir sağlama gibi mali amacın yanında, gelir dağılımına müdahale, ekonomide istikrar sağlama ve öncülük etme, geri kalmış yöreleri kalkındırma gibi ekonomik veya sosyal amaçların gerçekleştirilmesine de yönelik olabilir.

TCDD, Elektrik Üretim A.Ş., Türkiye Kömür İşletmeleri, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), DHMİ, gibi kurumlar KİT'lere örnektir. KİT'lerde sözleşmeli memur olarak çalışılabilir, yani KİT'lerde çalışanlar 657'li bir memur gibi haklara sahiptir. Bu nedenle taşeron işçi kapsamına girmiyorlar.

Yorumlar