Mahkemelerin işe iadeleri sorunu çözmüyor

Çalıştıkları kurumlardan çeşitli sebepler gösterilerek atılan işçilerin mahkemeler yoluyla yaptıkları dönüşler genelde sorunu daha da karmaşık hale getiriyor. İzmir'de süt izni yaptığı için işten atılan ancak mahkeme kararıyla işe iade edilen bir kadın, işe iadesine rağmen iş yerinin kendisini almayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mahkemelerin işe iadeleri sorunu çözmüyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

İzmirli Evla Benek Fazlı, doğum yaptıktan sonra süt iznini kullanırken, çalıştığı banka tarafından 'performans yetersizliği' gerekçesiyle işten çıkartıldı. Fazlı'nın açtığı ve yerel mahkemede kazandığı işe iade davası, Bölge Adliye Mahkemesi 7'nci Hukuk Dairesi tarafından da onandı. 
 
Evla Benek Fazlı, 2014 yılında, çalıştığı özel bankadan başka bir özel bankanın Üçkuyular'da bulunan şubesine transfer oldu. Şubede bireysel bankacılık satış yöneticisi olarak çalışan Evla Benek Fazlı, 2016 yılının başlarında doğum yapıp, süt iznine ayrıldı. 24 Haziran 2016'da banka, süt izninde olan Fazlı'yı, 'performans yetersizliği' gerekçesiyle işten çıkardı. Bunun üzerine Evla Benek Fazlı, avukatı Emre Sümer aracılığıyla İzmir 8'inci İş Mahkemesi'nde 'işe iade' davası açtı.

İzmir 8'inci İş Mahkemesi Hakimi Halil Bozkurt, ilk celsede tarafların taleplerini ve tanıkları dinledikten sonra, açılan davanın kabulü ile feshin geçersizliğine, davacının işe iadesine, işsiz kaldığı dönemdeki ücret ve diğer haklarının ödenmesine karar verdi. Daha sonra Yargıtay dahil üst mahkemeler de benzer karar verdi. 

'DAVAYI KAZANDIM AMA İŞE ALMAYACAKLAR'

Hala işsiz olduğunu ve 24 Haziran'da tam 1 yıl olacağını söyleyen Evla Benek Fazlı, "Ben davayı kazandım. Beni hem işe almayacaklar, hem de kötü referans vererek, iş bulmamı engellemeye devam edecekler. Bunu sadece bana değil, benim gibi hamile kalıp doğum sonrası işe başlamak isteyen herkese yapıyorlar. Yine de benim haklı olduğum mahkeme kararı ile kanıtlandı. Bu biraz olsun beni sevindirdi" dedi.

Yorumlar