KİT taşeron işçiler için son dakika düzenleme

KİT taşeron işçiler için son dakika düzenleme yapılacağı öğrenildi. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KİT taşeron işçiler ile normal çalışanların aynı haklara sahip olacağını açıklamasından sonra Çalışma Bakanlığı da harekete geçti. Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, KİT taşeron işçiler için yeni bir düzenleme yapabilecekleri müjdesini verdi. Bakan Sarıeroğlu ve Başbakan Yıldırım, KİT taşeron işçiler için son dakika açıklamasında bulundu. Başbakan Binali Yıldırım, Hazinenin KİT çalışanı 50 bin taşeron işçiler için kadro müjdesi verdi.

Google Haberlere Abone ol
KİT taşeron işçiler için son dakika düzenleme

KİT çalışanı taşeron işçiler için kadro ile ilgili son dakika haberi: Kamuda çalışan taşeron işçilerin sürekli işçi haline gelmesini sağlayan düzenlemeden faydalanamayan Kamu İktisadi Teşebbüsleri(KİT)'nde çalışan 50 bin işçi de benzer bir düzenleme yapılmasını istiyordu. Konunun kendisine bildirilmesinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KİT çalışanlarının da düzenlemeden faydalanacağını söylemişti. Erdoğan'ın açıklamasından sonra bira çıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'dan geldi.

Bakan Sarıeroğlu'ndan taşeron işçiler ile ilgili çok önemli açıklama geldi. Sarıeroğlu KİT'lerdeki yaklaşık 50 bin taşeron işçi için de ayrı bir çalışma yapılması kararını aldıklarını söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan taşeron işçiler ile ilgili çok önemli açıklama geldi. Basına kapalı AK Parti Grup Toplantısı'nda Bakan Sarıeroğlu taşeron düzenlemesi ile ilgili bilgi verdi. Sarıeroğlu KHK ile çıkarılan taşeron düzenlemesine ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Sarıeroğlu, KİT'lerdeki yaklaşık 50 bin taşeron işçi için de ayrı bir çalışma yapılması kararını aldıklarını açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA AÇIKLAMIŞTI

Farklı formüller bu konuda gündeme gelmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da KİT'lerdeki taşeronlar ile ilgili çalışma yapılacağını söylemişti.

BİR AÇIKLAMA DA BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN

Başbakan Yıldırım, "Buradaki (KİT'ler) çalışanların devlet merkezi birimlerdeki memur veya kamu işçisi gibi düşünülmemesi lazım. Bu yüzden bunlara yönelik çözümü, şöyle düşünüyoruz. Bu KİT'lerin mülkiyeti Hazine'ye ait. Hazine, bunlara kadro verecek, ihtiyaçları oranında. Bu kadrolara da uzun süredir bu KİT'lerde hizmet eden, taşeron diye tabir ettiğimiz vasıflı elemanlar istihdam edilecek." dedi.

KİT NEDİR?

KİT, yani Kamu İktisadi Teşebbüsü olarak adlandırılabilir. KİT'ler, devletin bir girişimci olarak iktisadi faaliyetlerde bulunmak üzere kurmuş olduğu işletmelerdir. Kamu işletmeciliği, gelir sağlama gibi mali amacın yanında, gelir dağılımına müdahale, ekonomide istikrar sağlama ve öncülük etme, geri kalmış yöreleri kalkındırma gibi ekonomik veya sosyal amaçların gerçekleştirilmesine de yönelik olabilir.

TCDD, Elektrik Üretim A.Ş., Türkiye Kömür İşletmeleri, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), DHMİ, gibi kurumlar KİT'lere örnektir. KİT'lerde sözleşmeli memur olarak çalışılabilir, yani KİT'lerde çalışanlar 657'li bir memur gibi haklara sahiptir. Bu nedenle taşeron işçi kapsamına girmiyorlar.

Yorumlar

Mehmet Yani anlaşılan kit 50.000 kişiye vermiyor kadro ihtiyac oraninda
Bekir Bu kapsamın içinde hastanede yemekhane bölümünde çalışan larada kadro verin hastanede kurum temizlik güvenlik alıyor yemekhaneye yok ayrım yapmayin