Grevdeki maden işçilerine ödeme kararı

Zonguldak'ta kayyum atanan maden ocağının greve giden işçilerine yarından itibaren ödeme yapılacak

Google Haberlere Abone ol
Grevdeki maden işçilerine ödeme kararı
Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde paralel yapılanmaya yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağlandığı gerekçesiyle kayyum atanan maden şirketinin, önceki dönemden kalan alacakları ödenmediği gerekçesiyle ocaktan çıkmama eylemi yapan çalışanlarla ilgili yeni bir karar alındı.

Zonguldak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kilimli'nin Çatalağzı beldesinde bulunan termik santralin Genel Müdürü Emir Eren ile görüşme yapıldığı ve kayyum atanan maden şirketine ait kömür stoğunun bedelinin yarısının avans olarak ödenmesi konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: Yapılan operasyonlar sonucunda ortaya çıkan ve paralel örgüte müzahir şirketlerin mağdur ettiği anlaşılan işçilerimize ödenmek üzere kayyumların yönetimindeki şirket idaresine söz konusu avans aktarılacaktır. Halen 15-20 kişi arasında olduğu ifade edilen ve hukuka aykırı biçimde ocağı işgal yoluyla eyleme devam eden işçiler hariç, diğer işçilere çözüm çabamızın ve iyi niyetimizin göstergesi olmak üzere, yarın sabahtan itibaren eşit olarak ödeme yapılmasına başlanılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kent merkezi ve Ereğli'de 6 Mayıs'ta bünyesinde 5 pastane şubesi bulunan, gıda ve dayanıklı tüketim malları alanında faaliyet gösteren şirket ile Kilimli ilçesindeki maden şirketine kayyum atanmasına karar verilmişti.

Yaklaşık 100 işçi, 18 Mayıs'ta 4 aydır maaşları yatırılmadığı gerekçesiyle ocaktan çıkmama eylemi başlatmıştı.

Yorumlar