Erdoğan müjdeyi verdi: 10 bin öğretmen daha alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, martta ataması yapılacak 20 bin öğretmenin haricinde ağustos ayında da 10 bin öğretmen alımı yapılacağını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan müjdeyi verdi: 10 bin öğretmen daha alınacak

Sonhaberler | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen "Kadın Emeği Buluşması"nda konuştu. Erdoğan, Kökenine, inancına, mezhebine, meşrebine, cinsiyetine, şekline şemaline bakılmaksızın bu ülkenin vatandaşlarının tamamı da birinci sınıf hizmete layıktır. Bunu kabullenemeyen varsa, mertçe çıksın ortaya, söylesin fikrini" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Hak-İş 6. Uluslararası Kadın Buluşması'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan referandum oylamasıyla ilgili olarak, "Müsterih olun, rahat olun, devletin ve siyasetin özellikle zayıf şekilde inşa edilmiş yapısı içinden kendilerine gizli iktidar gücü devşirenlerin inşallah sonu geliyor. Eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşanlara, milletimiz ben inanıyorum ki 16 Nisan'da nihai tokadını vuracak, son sözünü söyleyecektir. Bu konuda iki kesime çok güveniyorum; birisi gençlerimiz, diğeri kadınlarımız" dedi.

Erdoğan,"Eğer bir barış devletini konuşuyorsak, eğer özgürlüklerin egemen olduğu bir devleti konuşuyorsak, o zaman bu ülkede, kimse kusura bakmasın, herkes istediği gibi giyinir, kimse buna müdahale edemez, istediği gibi inancını yaşar, kimse buna müdahale edemez" derken, "Kökenine, inancına, mezhebine, meşrebine, cinsiyetine, şekline şemaline bakılmaksızın bu ülkenin vatandaşlarının tamamı da birinci sınıf hizmete layıktır. Olayın aslı budur. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak vatandaşlarımın arasında asla bir ayrımı kabullenemem. Gereği neyse onu da yaparım. Şayet bunu kabullenemeyen varsa, öyle iki yüzlülükle, riyakarlıkla, alavere dalavereyle değil, mertçe, yiğitçe çıksın ortaya, söylesin fikrini" şeklinde konuştu.

"AYRIM YAPANLARIN KARŞILARINA DİKİLDİK"

şte Erdoğan'ın açıklamalarından bazı notlar:
"Ayrım yapanların her zaman karşılarına dikildiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayatımızın hiçbir döneminde ayrımlarla uğraşmadık. Ayrım yapanların karşısına dikildik. Özellikle kadınları şekilleriyle değerlendirme yapmak kadınlarımıza yapılacak en büyük hakarettir. Geçmişte pek çok hanım kardeşimiz okullarda, kamusal alanlarda giyim hakaretine maruz kalmışlardır. Bunu yapanların kim olduğunu sizler iyi biliyorsunuz. İkna odalarında kızlarımızın ne hale getirildiğini siz biliyorsunuz. Hala aynı çarpık zihniyetle karşılaşıyoruz" diye konuştu."

"BENİM HER VATANDAŞIM BİRİNCİ SINIF HİZMETE LAYIKTIR"

Kılık-kıyafet tartışmalarına değinen Cumhurbaşkanı, "Dünya değişti, kurumlarımız değişti. Ama maalesef bazı kafalar eski alışkanlıklarından vazgeçmiyor. Eğer bir barış devletini konuşuyorsak o zaman bu ülkede kimse kusura bakmasın herkes istediği gibi giyinir buna kimse müdahale edemez, istediği gibi inancını yaşar kimse buna müdahale edemez. Şekline şemaline, cinsiyetine bakılmaksızın bu ülkenin tüm vatandaşları birinci sınıf hizmete layıktır. Ben vatandaşlarımın arasında ayrımı kabullenemem. Bunu kabullenemeyen varsa mertçe ortaya çıksın, söylesin fikrini. Türkiye demokratik bir millet olduğuna göre hakem millettir. Milletimiz kimin haklı olduğunu söylüyorsa onu uygulayalım ve ülkemizi böyle utanç verici tartışmalarla oyalamayalım. Gençlerimiz için "Evet" diyorlar. Ama birisi de çıkmış gençlerimiz için "Hayır" diyor. Bunu Kandil'deki diyor. Gençleri kız erkek aldatarak kandırmadı mı? Onlara özel eğitim verip benim vatandaşlarımı öldürmediler mi? 16 Nisan bu tezgahı bozma günüdür. Mesele bu" dedi.

"NEDEN BENİM AYŞEM, MEHMETİM BAKAN OLMASIN?"

Seçilme yaşının 18'e indirilmesiyle ilgili olarak konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:
Şimdi, kusura bakmayın 18 yaşındaki gençlere seçilme hakkını getiren biziz. Kimse kimseyi aldatmasın. Nereden başladı? 30 yaşından başladı. Biz bunu 25 yaşa indirdik ve "Yetmez" dedik. Şu kardeşiniz bunu yıllardır söylüyor. Şimdi artık milletimize gidiyoruz. Seçme yaşını 18 olarak kabul ediyorsun, seçilmeyi niye kabul etmiyorsun? Biz gençlerimize güveniyoruz. Bu gençler 15 Temmuz'da kendilerini çok farklı ispat ettiler. F-16'ların karşısında gençlik durdu, kadınlarımız durdu. Ölüm dinlemediler, ölüme yürüdüler. Göğsünü siper ettiler. Bombalara, mermilere siper ettiler. Böyle bir gençliğe siz ön açacaksınız. Biz bunu yapıyoruz. Dünyada 22'sinde bakan oluyorlar da benim ülkemde Ayşem, Mehmetim, Ahmetim niye olmasın? 2017'de bu meseleleri konuşuyor olmaktan utanıyorum. Bizim 2023 hedeflerimizi konuşuyor olmamız gerek. Birileri "2053, 2071" dediğim zaman dalga geçiyor. Biz sadece evlatlarımızı değil torunlarımızı da konuşacağız. Biz lider bir ülkeyi inşa edeceksek onun planını şimdiden yapmak durumundayız. Bölgemizde siyasi ve beşeri haritaların yeniden çizildiği bir ortamda bu meselelerle meşgul olamayız. Her kim kılık kıyafet, saç sakal tartışması açıyorsa tek amacı bu ülkeye ve bu millete zarar vermek. Bugün hayat tartışması tartışması açıyorsa kendi hayat biçiminin tehlikede olması değil, kendi hayat biçimi dışındakileri tahammülsüzlük. Rahat olun, kendisine gizli iktidar inşa edenlerin inşallah sonu geliyor. Eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşanlara milletimiz tokadını vuracak ve son sözünü söyleyecektir. Bu konuda gençlerimize ve kadınlarımıza çok güveniyorum. 18-25 yaş arasında milyonlarca gençlerimiz var. Tarihi bir fırsatı yakalayarak o günü kaçırmayalım.

"BENİM BAŞARILI OLMAMDAKİ FAKTÖR EŞİM VE ÇOCUKLARIM İLE HANIMLAR"

"Kadına şiddet uygulayan zavallının kendisidir" diyen Erdoğan, "Kendi üstünlüğünü göstermek için kadına el kaldıran, cahiliye döneminde kadını diri diri gömenden fark yoktur. Her hal ve şart altında kadına kurumsal güvence sağlamanın yolu aileyi güçlü tutmaktan geçiyor. Konum sahibi kadınlara baktığınızda, arkasında aile gücü olduklarını görüyoruz. Aile kadının başarısını sağlar. Benim başarılı olmamın arkasında iki faktörüm var. Birincisi bana hep destek olan bir eşe ve çocuklara sahip olmam, ikincisi de tüm siyasi çalışmalarımda hanımların etkin biçimde yer alması. En büyük iltifatı, muhabbeti hanım kardeşlerimden görüyorum" diye konuştu.

Yorumlar