Emekliye promosyonun detayları

Emeklilere üç yıl için yaklaşık 4,6 milyar lira promosyon ödemesi yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Emekliye promosyonun detayları

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Emeklilere üç yıl için yaklaşık 4,6 milyar lira promosyon ödemesi yapılacağı bildirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı, "Emekliye ödenecek banka promosyonu" ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, SGK kapsamında aylık alan 11,5 milyon emekli bulunuyor. Aralık 2015'ten bu yana "Emekliye ödenecek banka promosyonu" ile ilgili olarak bankalar ile görüşmelerin yapıldığı hatırlatılan açıklamada, bin lira altı emekli aylığı alan 2,3 milyon kişiye 300 lira promosyon ödenecek. Emeklilerin yüzde 20'sinin yararlanacağı ödeme ile toplamda 767 milyon lira aktarılacak.

HANGİ EMEKLİ KAÇ LİRA PROMOSYON ALACAK?

Emekli aylığı bin-2 bin arasında olan 8,3 milyon kişiye ise 375 lira promosyon verilecek. Emeklilerin yüzde 72,8'nin faydalanacağı promosyon ile toplamda 3,44 milyar lira ödenecek. Emekli aylığı 2 bin ve üzerinde olan 791 bin kişiye ise 450 lira promosyon ödemesi yapılacak. Toplam emekli sayısının yüzde 6,9'unu kapsayacak promosyon ile toplamda 392 milyon lira ödeme yapılacak. Açıklamada, kamu bankaları ile 3 yıllık promosyon ödenmesi konusunda mutabakat sağlandığı belirtilerek, ödemelerinin peşin olarak gerçekleştirileceği, söz konusu tutarların altında promosyon anlaşması yapılmayacağı belirtildi.

PROMOSYON ALINAN BANKADAN BAŞKA BANKAYA GEÇİŞ YASAK

Bu kapsamda, emeklilere üç yıl için yaklaşık 4,6 milyar lira promosyon ödemesi yapılacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Emekliler ve hak sahipleri, promosyon anlaşması yapılan bankalar arasından çalışacakları bankaları tercih edebilecekler. Aktif 2 adet otomatik ödeme talimatı ile kredili mevduat hesabı veya kredi kartı ürünlerinden birisinin bulunması aranacak, bunlar dışında başka ürün aranmayacak. Maaşın tamamının ATM'den tek seferde ücretsiz çekilebilmesi sağlanacak. Emekli maaş hesapları için hesap işletim ücreti muafiyeti verilecek. SGK tarafından, promosyon ödemesi yapılan emeklilerin başka bankaya maaş aktarımları engellenecek."

EMEKLİ PROMOSYONUNDA İLK ÖDEME NE ZAMAN?

Açıklamada, promosyon ödemelerinin, sistemsel geliştirmelerin tamamlanmasını takiben, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına göre belirlenecek tarihlerde Şubat 2017'den itibaren başlamasının öngörüldüğü bildirildi.

Yorumlar