Emeklilik hesaplaması: Ne zaman emekli olabilirim?

Emekli maaş hesaplama nasıl yapılıyor, ne zaman emekli olabilirim, emeklilik için ne kadar gün doldurmam gerek, kadınlarda emeklilik yaşı kaç, erkeklerde emeklilik yaşı kaç, emeklilik için kaç yaş şartı var?

Google Haberlere Abone ol
Emeklilik hesaplaması: Ne zaman emekli olabilirim?

Emeklilik hesaplama; Ne zaman emekli olabilirim, emeklilik hesaplama nasıl ve nereden yapılır, erkeklerde emeklilik yaşı kaç, kadınlarda emeklilik yaşı kaç, bu ve buna benzer emekliliği yaklaşan insanların en çok merak ettiği konularda sizlere yardımcı olması için bir derleme yaptık. 

Öncelikle 'Ne zaman emekli olabilirim' diye merak edenlerin merakını gidermemiz gerekiyor. Ne zaman emekli olacağınızı öğrenmeniz için yapmanız gereken Resim-1'in üzerine tıklayarak açılan sayfaya gidelim. Burada karşımıza bir form çıkacak. Burada sizleden cinsiyetiniz, doğum tarihiniz, hizmete başlama tarihiniz, maluliyet durumunuz, erken yaşlanma gibi birkaç soruyu öncelikle cevaplamanız gerekiyor. Ardından, SSK prim ödeme gün sayınız, diğer sendikalara ait gün sayınız, askerlik-sanatçılık gün sayınız, fiili gün sayınız, yurtdışı gün sayınız, 3600 günün doldurulduğu tarih gibi bazı bilgiler talep ediliyor. Bunları eksiksiz doldurduktan sonra "Gönder" butonuna tıklıyoruz. Böylece na zaman emekli olacağımızla ilgili bütün bilgiler karşımıza çıkar. 

ne zaman emekli olabilirim

RESİM-1: Ne zaman emekli olabilirim, diye merak edenler bu formu doldurarak hesaplama yapabilir.

EMEKLİLİK İÇİN KAÇ GÜN DOLDURULMASI GEREKİYOR?

Kadın erkeklerde çalışma ün sayısı aynı. Her ikisinin de 7 bin gün sayısını doldurmaları gerekiyor. 

Yorumlar