Emekli doktor maaşına bin lira zam

Başbakan Davutoğlu, emekli hekimlerin maaşlarını 2 bin 100 liradan 3 bin 100 liraya çıkaracaklarını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Emekli doktor maaşına bin lira zam

Son Haberler

Van'da Tıp Bayramı Etkinlikleri'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, sağlık çalışanları ve emeklilerinin özlük haklarında yeni iyileştirmeler yapılacağını açıkladı. Buna emekli hekimlerin maaşlarına bin lira zam yapılacak. Uzman hekimlerin emekli maaşlarına ise 750 lira zam yapılacak. 

Unvanına ve çalıştığı sağlık tesisinin mülkiyetine bakılmaksızın tüm sağlık çalışanları fiili hizmet zammından, tuttuğu nöbet saatine göre 15 gün ile 90 gün arasında yararlanacak. Bu haktan yararlananlar için, 3 yıla kadar erken emeklilik hakkı elde etmenin yanı sıra 3 yıl fazla ikramiye ve emekli aylıkları bağlanma oranlarında artış söz konusu olacak.

Sağlık Bakanlığında çalışan hekimler için emeklilik yaşının 67'ye çıkarılması konusunda da yeni bir yasal düzenleme getirilecek. Hekimin kendi isteği, idarenin de onayıyla bu yaş her yıl bir yıl artırılarak, doktorlar 72 yaşa kadar çalışma hakkı elde edilebilecek.

Başbakan Davutoğlu, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarına ilişkin düzenleme yapacağız. Sağlık çalışanlarının emekli maaşları için de düzenleme yapacağız. Hekimlerin emekli maaşlarının artmasını sağlayacağız. Emekli aylıklarını 2100'den 3100'e çıkartacağız. Uzman hekimlerin emekli maaşını da, 2580'den 3250'ye çıkaracağız.

Hekimlerin emeklilik yaşı 67'ye çıkarılacak. Sağlık çalışanlarına şiddeti kesinlikle durduracağız. Sağlık çalışanlarına hakaret ve tehdit edenler tutuklanacak.

Sağlık çalışanları için de emekli maaşı artışları konusunda yeni bir çalışma yapılacak. Bu haktan halen emekli olanlar ile kanun yürürlüğe girdikten sonra emekli olacaklar da yararlanacak. Ayrıca, hekim ve diş hekimlerinin dul ve yetimlerinin de söz konusu artıştan yararlanmaları sağlanacak.

Yorumlar