Düşük maaşa çalışacak işçi bulamayan 2 bin tekstil atölyesi kapandı

Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri işsizlik olarak bilinir ancak işçi bulamadığı için kepenk indiren iş yerlerinden ise kimse haberdar değil. Türkiye'de son bir yılda 2 bine yakın tekstil atölyesi işçi bulamadığı için kepenk indirdi.

Google Haberlere Abone ol
Düşük maaşa çalışacak işçi bulamayan 2 bin tekstil atölyesi kapandı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre Türkiye'de geçen yıla oranla işsiz sayısı 119 bin arttı. İşsiz sayısı her geçen gün artış gösteriyor; ancak birçok sektörde de her geçen gün işçi ihtiyacı artıyor. Bu artışa rağmen eleman bulma sıkıntısı devam ediyor. 

2017 yılında 7 milyar dolar ihracat hedefi olan iç giyim sektörü, 70 bin işçi arıyor. Tekstil atölyelerinde, imalatta çalışacak eleman bulamayan firmalar kepenk kapatmak zorunda kalıyor. Çalışmak istemeyenlerin en büyük sıkıntısı hem ücretin az olması, hem de işin zorluğu. Buna çözüm olarak üniversitelerde Moda ve Tekstil Tasarımı bölümleri açılıyor.

CNNTürk'ün haberine göre Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği'nden Eşref Geyik, "Sıkıntı çekiyoruz" diyor. Son zamanlarda 2 bine yakın tekstil atölyesinin eleman bulamama sorunu nedeniyle kapanmak zorunda kaldığını belirten Geyik, eleman sıkıntısının giderilmesi için üniversitelerle koordineli çalışmaya başladıklarını söyledi. 

Yorumlar