Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taşeronun beklediği açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, taşeron konusunda beklenen açıklamayı yaptı. Erdoğan, belediyelere bağlı iştiraklerde çalışan taşeron işçilerin belediye bünyesine alınacağını açıkladı. Erdoğan, 4-C ile çalışanların 4-B kategorisine alınacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taşeronun beklediği açıklama

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık 1 milyon taşeron işçisinin merakla beklediği düzenleme konusunda açıklama yaptı. Erdoğan, belediyelerde taşeron işçi olarak çalışanların belediyelerde istihdam edileceğini, belediyelere bağlı şirketlerin kadrolu elemanları olacağını söyledi. Erdoğan, 4/C kategorisinde çalışanların ise 4/B'ye alınacağını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yaklaşık 900 bin çalışanı ilgilendiren ve kamuoyunda taşeron olarak bilinen alt işveren işçileriyle ilgili düzenlemeye de değinmek istediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz, çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçilerin, halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek. Kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyunda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz. Böylece inşallah bu sorun ortadan kalkıyor, artık bu aradaki komisyonlar, taşeronlar tamamen ortadan kalkıyor, hepsi böylece işçi kadrosuyla görev alıyorlar. Belediyelerde de belediye şirketlerinin, iktisadi teşekküllerinin inşallah personeli olarak göreve devam edecekler.

Erdoğan, taşeron sorunun ortadan kalkmasında gösterdekileri çabadan dolayı başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na, Maliye Bakanı Naci Ağbal'a ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti. 

Yorumlar