CHP taşerona kadroyu KHK ile istemiyor

CHP, hükümetin kanun hükmünde kararname ile getirmeyi planladığı taşerona kadro konusunun kanun teklifi olarak meclise getirilmesini istiyor

Google Haberlere Abone ol
CHP taşerona kadroyu KHK ile istemiyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay taşeron işçilerle ilgili düzenlemeye ilişkin, "KHK ile gelmesi anayasaya aykırılık noktasında elimizi zorlaştırır. Taşeron, kanun teklifi olarak gelsin, adil, hukuki gelsin. Sendikalı bir işçinin hakkı neyse taşeron işçisinin bu hakkı almasını istiyoruz" dedi. 

CHP Grup Başkanvekili Altay, Mecliste yaptığı açıklamada  taşeron işçilerle ilgili düzenlemenin, iktidar yetkililerince, bütçe görüşmeleri sonuna yetiştirileceğini kendilerine söylendiğini belirtti.

Altay, "Geldiğimiz noktada bunun bütçenin sonuna yetişmesi çok şey görünmüyor. Taşeron daha Meclise gelmedi. Belli ki hükümet, taşeron kanunuyla ilgili kendi içinde netlik sağlayamadı ama bir şey kesin bütçenin bittiği günün ertesinde Meclise getireceklerini söylemişlerdi. Biz de buyurun getirin her türlü katkıya, desteğe açık ve hazırız demiştik" ifadesini kullandı.

Konunun kanun hükmünde kararnameyle düzenlenmesini sağlıklı bulmadıklarını çünkü hükümetin taşeron teklifinde adaletsizlik, eşitsizlik olacağını öngördüklerini dile getiren Altay, "KHK ile gelmesi anayasaya aykırılık noktasında elimizi zorlaştırır. Taşeron, kanun teklifi olarak gelsin, adil, hukuki gelsin. Sendikalı bir işçinin hakkı neyse taşeron işçisinin bu hakkı almasını istiyoruz. Böyle bir teklifi buyursunlar getirsinler söz veriyoruz 2 saat içinde Meclisten geçmesi için tüm desteğimizi veririz" diye konuştu.

Yorumlar