CHP, büyükanneye torun maaşını da eleştirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, büyükanneye verilecek torun maaşının sendikaların aidatlarından karşılandığını ileri sürdü

Google Haberlere Abone ol
CHP, büyükanneye torun maaşını da eleştirdi

Sonhaberler | Haber Merkezi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, iktidarın, yıllardır getirmeye çalıştığı yeni düzenlemeleri, halk oylaması öncesinde tepki çekmemek için referandum sonrasında raftan indirmeye hazırlandığını ileri sürdü.

Böke, yazılı açıklamasında, 14 milyon ücretli çalışan, 3 milyon memur ve 720 bin taşeron işçisi ve ailelerinin geleceği için tehlike çanlarının çalmaya başladığını belirtti.

İktidarın referandum sonrasında "kara dosyaları" raflardan indirmeye hazırlandığını savunan Böke, bu dosyaların Türkiye'de üreten, çalışan her kesimin bu güne kadar kazandıklarını da geleceğini de yok edeceğini öne sürdü.

Böke, iktidarın, TBMM Genel Kurulunda görüşülen torba yasa teklifi ile yabancılara KDV'siz işyeri ve konut satışı hakkı getirdiğini anımsatarak, hükümetin, bu düzenlemeyle kendi vatandaşını, kendi ülkesinde "yabancı" hale getirdiğini iddia etti.

"Büyükanne maaşı" uygulamasını da eleştiren Böke, buradaki ödemelerin ise sendikaların işçi aidatlarından topladığı bütçelerinden karşılanacağını vurguladı.

"İktidarın, yıllardır getirmeye çalıştığı yeni düzenlemeleri, referandum öncesinde tepki çekmemek için referandum sonrasında raftan indirmeye hazırlandığını" savunan Böke, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun bu hafta yaptığı açıklamalar da gösteriyor ki eğer sandıktan 'rejim değişikliği' çıkarsa, o gün itibariyle, emeğiyle geçinen herkes için, Türkiye tarihinin en karanlık günleri başlayacak." iddiasında bulundu.

Böke, iktidarın halk oylaması sonrasında sendikaların yıllardır "kırmızı çizgimiz" diyerek tartışmaya bile yanaşmadığı kıdem tazminatı sistemini değiştirileceğini, bunun yerine "fon sistemi"nin getirileceğini kaydetti.

Her 1 yıl için 30 günlük tazminat alan işçinin, yeni sistemde en iyi olasılıkla, 20 günlük tazminat alabileceğini ileri süren Böke, iktidarın halk oylaması sonrası 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nda değişiklik yapılarak "devlet memurluğu" sistemini kaldıracağını savundu.

Selin Sayek Böke, "Kamu Personel Reformu" olarak nitelendirilen çalışma ile memurların "iş güvenceleri"nin ortadan kalkacağını , "kamudaki yaklaşık 720 bin taşeron işçisine, seçim öncesinde kadro sözü veren hükümetin, bu sözünü yerine getirmediği gibi, referandum sonrası hazırlanan paketle, bu işçilere kadro yerine özel sözleşmeli personel statüsü vereceğini" ileri sürdü.

chp

Yorumlar