Bakanlıktan 'joker taşeron' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Joker taşeronların kadroya geçişten yararlanması gerektiğine ilişkin bir yazı yayımladı.

Google Haberlere Abone ol
Bakanlıktan 'joker taşeron' açıklaması

Çalışma Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve tüm kamu kurumlarına gönderilen yazıda, 4/12/2017 tarihi itibariyle askerde olup da askerlik dönüşü işe başlatılanların kadroya geçişlerinin sağlanması gerektiği vurgulandı.

Yine aynı yazıya göre, 2017 Aralık ayı primi eksik yatırılmış olsa dahi o ay için sözleşmesi fesih edilmemiş ise o taşeron personelin de kadroya geçişi sağlanacak. Ayrıca, yazıda askerlik, izin, istirahat vs. haller nedeniyle çalıştırılamayan işçilerin yerine idarelerde hizmetlerin aksamaması için istihdam edilen (ikame) işçilerin de şartları sağlıyor olmaları halinde (Joker taşeronlar) kadroya geçişten yararlanması gerektiği kaydedildi.

JOKER TAŞERON NEDİR?

Askerlik, izin, istirahat vs. haller nedeniyle çalıştırılamayan işçilerin yerine idarelerde hizmetlerin aksamaması için istihdam edilen (ikame) işçilere joker taşeron deniyor. Bir milyona yakın taşeron işçinin kadroya alınmasıyla ilgili süreç devam ediyor. İncelemelerin ardından sınav aşamasına geçilecek ve 2 Nisan'da işlemler tamamlanacak. Bu arada yasadan yararlanamayan kesimlerle ilgili çalışmalar da sürüyor.

Yorumlar