Bakan Akdağ'dan sağlık çalışanlarına 'iyileştirme' sözü

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının özlük haklarında iyileştirmeye gideceklerini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Bakan Akdağ'dan sağlık çalışanlarına 'iyileştirme' sözü
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının özlük hakları ve gelirleriyle ilgili iyileştirmeler yapılacağını açıkladı. Bakan Akdağ, bir televizyon kanalında katıldığı programda açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Sağlık çalışanlarının özlük hakları ve gelirleriyle ilgili bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını söyleyen Akdağ “Bizim için sağlık çalışanları başımızın üstündedir” dedi.

Sağlık çalışanlarının kıymetini bildiklerini belirten Bakan Akdağ, “Önümüzdeki günlerde bir takım iyileştirmeler yapma imkanımız olacak. Alacakları ek ödemeler açısından, emeklilik hakları açısından iyileştirmeler getireceğiz. Sağlık çalışanlarına özlük hakları ve gelirleri ile ilgili iyileştirmeler getireceğiz. Üzerinde çalışıyoruz. Elbette yapacağız, haklarıdır. Sistemin içinde vatandaşı mağdur eden bir durum varsa buna da razı olamayız. Bu tip iyileştirmelerde Başbakanımızın ve hükümetimizin kararları önemlidir. Biz bakanlık olarak bu meselenin birinci aktörüyüz, Maliye Bakanlığı var, diğer bakanlıklar var, ama bu hususta belirli iyileştirme imkanımız olacak” ifadelerini kullandı.

“USULSÜZ HAREKET EDEN HASTANE CEZASINI GÖRÜR, KAPATMAYA KADAR GİDER”

Hastanelerde ödenen fark konusu ve fazla para ödendiğine dair iddialara da cevap veren Bakan Akdağ, “Özel hastanelerden Sosyal Güvenlik Kurumumuz hizmet satın alıyor. Belli kalemler için hiç fark alınmıyor. Acil gitmişseniz, yoğun bakıma yatmışsa hastanız, kanser hastasıysanız, kalp ameliyatı için gitmişseniz, bunlar için özel hastaneye de gidilse fark alınması mümkün değil. Eğer alınıyorsa gereken neyse yaparız. Usulsüz hareket etmiş bir hastanedir, cezasını görür, kapatmaya kadar gider. Mesela acil bir vaka hastaneye kabul edilmemişse bunlarla ilgili mevzuatımız var. Özel sektörümüzün önemli bir kısma bu tip işlere tevessül etmiyor. İşi zapturapt altına alıp, bir taraftan özel sektörümüzün gelişmesini sağlarken, öbür taraftan vatandaşımızın mağdur olmamasını sağlamak durumundayız. Bizim 184 numaralı hattımız var, bir vatandaşımız sağlık açısından sıkıntıya uğruyorsa bizi arasınlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar