'2,6 milyon memura ihtiyaç var'

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Koncuk, "Bizim OECD ülkeleri seviyesinde bir hizmet sektörü oluşturmamız için 2 milyon 600 bin memur daha istihdam etmemiz lazım" dedi

Google Haberlere Abone ol
'2,6 milyon memura ihtiyaç var'

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Bizim OECD ülkeleri seviyesinde bir hizmet sektörü oluşturmamız için 2 milyon 600 bin memur daha istihdam etmemiz lazım" dedi.

Koncuk, kentteki bir restoranda sendika yöneticileri ve üyelerinin katılımıyla düzenlenen yemekte, Türkiye'nin geleceği için yıllarca mücadele ettiklerini, etmeye de devam edeceklerini söyledi.

Hangi iş kolu olursa olsun, herkesin görevini en iyi şekilde yapması gerektiğini belirten Koncuk, "Biz Türkiye Kamu-Sen olarak, kendimizi Türkiye sevdalısı olarak tanımlıyoruz. Hemşire, imam, hangisi olursak olalım farkımızı gösterelim, bilgi birikimimizle, vatanseverliliğimizle gösterelim. Ama kimse kusura bakmasın, bizi ezmeye gelince, 'hop kardeş orada dur, sınırlarını, haddini aşma' diyelim ki hadlerini bilsinler. Biz had bildiren bir örgütüz, böyle bir teşkilat olmaya Türkiye Kamu-Sen olarak böyle bir yapı olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Koncuk, kamu çalışanlarının iş güvencelerinin ve yargıdaki haklarının kaldırılmak istendiğini savunarak, bugüne kadar olduğu gibi yine iş güvencesini desteklemeye devam edeceklerini anlattı.

Türkiye'de memur sayısının fazla olduğuna yönelik söylemlerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Koncuk, şunları kaydetti:

"Türkiye'de memur sayısı neye göre fazla? Milleti aldatmak, milleti memurlara düşman etmek için maalesef bu ülkede hep bu deneniyor, siyasetçi bunu yapıyor. Mozambik'e göre mi fazla, Brüksel'e göre mi fazla? OECD ülkelerinin ortalaması 15 vatandaşa bir memur, Türkiye ortalamasında 29 vatandaşa bir memur düşüyor. Bizim OECD ülkeleri seviyesinde bir hizmet sektörü oluşturmamız için 2 milyon 600 bin memur daha istihdam etmemiz lazım. Bazı ülkelerde 9 kişiye bir memur düşüyor. Onlara bakarak bir istihdam politikası oluşturacaksak da şuan ki memur sayısının 3 katını istihdam etmemiz lazım."

Yorumlar