1 Mayıs konusunda tarihi anlaşma

Sendikalar ilk kez 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı dışında kutlanmasını kabul etti

Google Haberlere Abone ol
1 Mayıs konusunda tarihi anlaşma
Her yıl yaşanan 1 Mayıs tartışmalarında bu yıl farklı bir gelişme yaşandı. Günler öncesinden yaptıkları açıklamalarla 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlayacaklarını açıklayan bazı sendikalar, hükümetle anlaşma yoluna giderek kutlamaları başka bir meydana taşıma kararı aldı. Kutlamalar için Taksim Meydanı'na sadece bir heyet gönderilecek. 

Konuyla ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Bakan Soylu, “1 Mayıs kutlamaları konusunda sendikalarla anlaştık. Taksim’e bir heyet gidecek. Miting ise Bakırköy pazar yerinde yapılacak” dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve bazı sivil toplum kuruluşları da 1 Mayıs'ın Bakırköy'de kutlanması konusunda anlaştı.

SENDİKALARDAN AÇIKLAMA

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, Bakırköy Halk Pazarı'nda kutlama kararı aldı. DİSK Genel Merkezi'nde, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin basın toplantısı düzenlendi. 

Toplantıda yapılan açıklamada, İstanbul Valiliğince kutlamaların Taksim'de yapılması talebinin reddedildiği hatırlatıldı. Açıklamada, "İşçilerin, emekçilerin, tüm ezilenlerin taleplerini güçlü bir biçimde haykırdığımız 1 Mayıs kutlamalarını güvenli bir biçimde yapmayı öncelikli bir görev olarak benimseyen 4 emek ve meslek örgütü olarak, bu yıla mahsus olmak üzere kutlamaları İstanbul'da Bakırköy Halk Pazarı'nda gerçekleştirmeye karar verdik." denildi.

 

Yorumlar