'Yaşam İçin Yarış' etkinliği Sönmez Group ana sponsorluğunda gerçekleşti

İngiltere’nin Londra kentinde meme kanseri araştırmalarına destek için ilki 1995 yılında yapılan ve her yıl ülkenin farklı kentlerinde 1 milyona yakın insanın katılımıyla düzenlenen ’Race For Life’ etkinliği üçüncü kez Fethiye’de yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Yaşam İçin Yarış' etkinliği Sönmez Group ana sponsorluğunda gerçekleşti

Sonhaberler | Haber Merkezi

“Yaşam İçin Yarış” etkinliği, kanser hastalarına destek olmak, kanser teşhis ve tedavisinde toplanan paralarla farkındalık yaratmak için yerli ve yabancı katılımlarla; Sönmez Group'ın ana sponsorluğunda Fethiye’de gerçekleşti. “Yaşam İçin Yarış” etkinliğinde elde edilen gelir Fethiye ve çevresinde kanserle mücadelede kullanılarak en güzel şekilde değerlendirilecek.

Fethiye’ye yerleşmiş olan İngilizlerin Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı (FETAV)ile birlikte başlatmış olduğu Yaşam İçin Yarış etkinliği, yerli ve yabancı katılımcılarla kanserle mücadelede fark yaratıldığı bir organizasyon. Fethiye’deki birçok sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Sönmez Group bu etkinliğe destek verdi.

Sönmez Group Başkanı Sedat Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yarışın ilerleyen yıllarda daha geniş kapsamlı hale gelmesi temennisinde bulunan Sedat Sönmez " Amacımız bu yarışı bütün Türkiye'ye yayarak farkındalık oluşturmak" dedi.

Yarış öncesi katılımcılar toplu olarak müzik eşliğinde Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde ısınma hareketleri yaptı. Beşkaza meydanında başlayan sahil bandı boyunca devam eden yarışma karayolları mevkiinden tekrar aynı noktada bitti.

Günümüzün en çok korkulan hastalıklarından olan kanserle mücadelede erken teşhisin önemi herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Fethiye Yaşam İçin Yarış etkinliğinden elde edilen gelirle başta devlet hastanesi olmak üzere sağlık merkezlerine gastroskopi cihazı ve diğer kanser teşhis ve tedavi cihazları alınmakta, kanser hastalarına umut olan güzel bir organizasyonla gelir sağlanmakta.

Her yıl yüzlerce insanın katıldığı Yaşam İçin Yarış etkinliğinde amaç kanser hastalarına destek olmak, elde edilen gelirle katkıda bulunmak. Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamalara göre Türkiye’de her yıl 163 bin civarı kişiye kanser teşhisi konuluyor. Bu da günde 450 hasta demektir. Erken teşhiste tedavinin yüz güldürdüğü kanser hastalığında Yaşam İçin Yarış etkinliğinden elde edilen gelirle kanserle mücadelede adeta fark yaratılıyor.
 

Yorumlar