Vergi yapılandırması süresi uzatıldı

Vergi cezalarının yapılandırılmasını öngören düzenleme bir ay daha uzatıldı

Google Haberlere Abone ol
Vergi yapılandırması süresi uzatıldı
Sonhaberler / Haber Merkezi

Vergi cezalarının yapılandırılmasını öngören düzenleme bir ay daha uzatıldı. Başbakan Yıldırım, 31 Ekim'de sona ereceği açıklanan vergi alacaklarının yeniden yapılandırmasına ilişkin başvuruların 25 Kasım'a kadar uzatıldığını bildirdi. 

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin, "25 Kasım'a kadar başvuru süresini uzattık. Bir yanlış anlaşılma olmasın, sadece başvuru süresini uzattık. Normal taksit süreleri, kasım ve aralık olarak aynen kalmıştır." dedi.

Ağbal, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Gelir Vergisi Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri sırasında kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması konusuna değindi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuyla ilgili sürenin uzatıldığı bilgisini kamuoyuyla paylaştığını belirten Ağbal, "25 Kasım'a kadar başvurusu süresini uzattık. Sadece başvuru süresini uzattık. Dolayısıyla vergide ilk taksit Kasım ayında ödenecekti burada herhangi bir süre uzatımı yapmadık. Kasım ayında vergi taksidi yine ödenecek. İlk sosyal güvenlik prim taksidi aralık ayında ödenecekti orada da bir değişiklik yok. Bir yanlış anlaşılma olmasın, uzattığımız sadece başvuru süresidir. Normal taksit süreleri kasım ve aralık olarak aynen kalmıştır." diye konuştu.

Yorumlar