TÜSİAD HDP ve CHP'den sonra hükümetle görüştü

Ankara'daki terör saldırılarından sonra harekete geçen TÜSİAD, önce HDP ve CHP ile akabinde de hükümet adına Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
TÜSİAD HDP ve CHP'den sonra hükümetle görüştü

TÜSİAD'dan bir heyet bugün önce HDP ve CHP ile daha sonra da hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi. Kurtulmuş, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'ndeki makamında, hükümet adına kabul etti.

Görüşmeden sonra konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Bize, bu terör saldırılarıyla kimlerin, ne mesaj verdiğinin de çok iyi farkındayız. Dolayısıyla onların mesajlarına inat, Türkiye daha demokratik bir ülke olacak, reform istikametindeki adımlarımıza hızla devam edeceğiz. İnşallah hep beraber ülkemizi bu sarmalın içerisinden çıkartacağız" dedi.

Ankara Güvenpark'taki terör saldırısıyla ilgili gerçekleştirilen görüşmede, Kurtulmuş, hassasiyetlerinden dolayı TÜSİAD yönetimine teşekkür etti.

Ülke olarak son derece zor ve hassas bir dönemden geçildiğini anlatan Kurtulmuş, Türkiye'nin 22 Temmuz'dan bu yana sistematik bir terör, şiddet saldırısıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, bütün terör örgütlerinin, arkasındaki istihbarat, lojistik, siyasi destekleriyle topyekun Türkiye'nin üzerine geldiğini dile getirdi.

"Bu sistematik bir saldırıdır. Bu saldırıdan asla yılmayacağız, korkmayacağız. Bu saldırının hedefi şu grup ya da bu grup değildir, toplumun her kesimidir, bütün milletimizin tamamıdır" diyen Kurtulmuş, bu saldırının muhatabının Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Bu terör saldırılarının esas amaçları, Türkiye'nin içine kapanmasını sağlamak, Türkiye'nin bu şiddet saldırıları sarmalı içerisinde hareketsiz hale gelmesini temin etmek. Türkiye'nin iktisadi ve siyasi olarak gelişmesinin önünü kesmek, Türkiye'nin gelişme potansiyellerini ortadan kaldırmak ve Türkiye'yi kendi içerisinde, karamsarlık içerisinde bir halka haline getirerek bloke etmek. Dolayısıyla asla onların istediği bu duruma fırsat vermeyeceğiz. Bunun için toplumun bütün farklı kesimleri el ele, gönül gönüle bir araya gelerek teröre karşı duyarlı olacağız. Onların istediklerinin aksine asla terörü kanıksamayacağız, bu şiddetin sarmalına alışmayacağız, buna karşı topyekun mücadelemizi ortaya koyacağız. Onlar, 'bu millet içine kapansın" istiyorlar. Biz ise tam tersine, işlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin gelişmesi için, iktisaden kalkınması için, büyümesi için, siyaseten gelişmesi için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Hükümet olarak biz üzerimize düşen reform adımlarını hiçbir şekilde tereddüt göstermeden atmaya devam edeceğiz."

TÜSİAD BAŞKANI SYMES: GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ YAPMAK İSTEDİK

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Symes de terör olaylarının son dönemde arttığına dikkati çekti. Terörün sınıflandırılamayacağını ancak yaşanan son olayda çok daha masum halka yönelik bir terör saldırısının gerçekleştirildiğini anlatan Symes, "TÜSİAD olarak başsağlığı mesajımızın sadece bir mesajla yetinmeyip, Ankara'da özellikle parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerimizle bir görüş alışverişi yapmayı planladık. Bugün HDP, CHP'den sonra sizinle bir aradayız. Acı terör olayında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızın ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 

Yorumlar