TÜSİAD, Almanya'da darbe girişimini anlattı

TÜSİAD heyeti Almanya'nın Berlin şehrinde 15 Temmuz darbe girişimini anlattı

Google Haberlere Abone ol
TÜSİAD, Almanya'da darbe girişimini anlattı
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişiminin ardından Türkiye'de yaşanan sürecin doğru anlaşılması ve Türkiye-Almanya ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi amacıyla Berlin'de temaslarda bulundu.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, dernek heyetinin Berlin'e yaptığı ziyaret çerçevesinde başta TÜSİAD'ın muadil kuruluşu Alman Sanayileri Konfederasyonu (BDI) olmak üzere düşünce kuruluşları, parlamenterler ve medya temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Bu görüşmelerde TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, 15 Temmuz'da Türk halkı, siyasi partiler, kamu kurumları, medya ve sivil toplum kuruluşlarının bir demokrasi zaferi kazandığı mesajını verdi.

Bunu kalıcı kılabilmek için toplumsal uzlaşma ortamının sağladığı güvenle bugünkü önceliğin bu süreçten demokrasi, özgürlükler ve hukuk devletinin güçlenerek çıkması ve kalkınma gündeminin hızlanması olduğunu belirten Başaran-Symes, Türkiye'de ekonomik, siyasi ve sosyal ortamın bir an önce olağanlaşmasının iş dünyası için temel hedef olduğunu vurguladı.

Bu çerçevede Avrupa Birliği (AB) süreci ve G20 gündemi gibi konularda Almanya başta olmak üzere önde gelen partnerlerle güçlü ilişkilerin önemine değinen Başaran-Symes, şunları kaydetti:
"Bu ziyaretimizde Türkiye'nin içinden geçtiği bu zorlu süreçte Almanya ve AB ile ilişkiler açısından çok önemli temaslar gerçekleştirdik. Ziyaretin, bu zorlu dönemin farklı boyutlarıyla Almanya'da daha iyi anlaşılmasına katkı sunduğunu düşünüyoruz. Almanya ile mevcut köklü ilişkilerimizin daha da güçlendirilmesinde tüm muhataplarımızla açık diyaloğun etkili olduğunu görmekteyiz. İkili ilişkilerin gelişmesi için her iki hükümetin iş dünyası kuruluşları, akademi çevreleri gibi somut adımlar atmasının gerekliliği yönünde ortak bir kanaat vardır."

Cansen Başaran-Symes, TÜSİAD bu amaçla ekonomik ve kültürel içerikli bir dizi yeni çalışmayı başlattığını ve derneğin hali hazırda geçmiş yıllara dayanan Almanya ile kurumsal ilişki ve çalışma birikiminin bu yönde önemli bir zemin oluşturduğunu ifade etti.

Yorumlar