Teknosa mağazaları tek tek kapanıyor

Türkiye’nin en yaygın tüketici elektroniği perakendecisi Teknosa 76 mağazasını birden kapatma kararı aldı

Google Haberlere Abone ol
Teknosa mağazaları tek tek kapanıyor
Türkiye çapında 300’e yakın mağazası ile ülkenin en yaygın tüketici elektroniği oyuncularından Teknosa’dan kritik hamle geldi. Sabancı Grubu iştiraklerinden Teknosa’nın yeniden yapılanma planı çerçevesinde 76 mağazasını birden kapatma kararı aldığı öğrenildi. 
 
Hürriyet'in haberine göre şirketin geçen haziran ayı içinde üst düzey bir toplantı düzenleyerek yeniden yapılanmaya gitme kararı aldığı ve hedeflediği verimliliği sağlayamadığı mağazaları birer birer kapatmaya başlaması sektörde geniş yankı uyandırdı.
 
Teknosa’nın üst düzey yöneticilerinin, yeniden yapılanma planı doğrultusunda öncelikle birbirine yakın olan ve yeterince kârlı olmayan mağazaların listesini çıkardığı ve bu kapsamda 90’a yakın mağazanın belirlendiği ifade ediliyor. 
 
İlk etapta 76 mağazanın kapatılmasına karar verilirken, haziran ayı içinde bunların 12’sinin kapatıldığı belirtildi. Geri kalan mağazaların ise kapatılma tarihleri belirlenerek, ilgili kişilere bildirildi. 
 
MAĞAZA KAPATILAN İLLER
 
Şu ana kadar mağaza kapatılan şehirler arasında Adana, Ankara, Artvin, Aydın, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kütahya, Mardin, Rize, Sivas ve Yalova bulunuyor.

2014 Kasım ayında 310 satış noktasına ulaşan şirket, Şırnak Cizre’de de mağaza açarak Türkiye’nin 81 şehirinde hizmet vermeye başlamıştı. 2015 Mayıs ayında Teknosa’nın genel müdürü olan Bülent Gürcan, verimsiz olan 22 mağazayı kapatma kararı almıştı. Böylelikle şirketin toplam mağaza sayısı 288’e düşmüştü. Bu süreçten sonra ise yeniden mağaza açma stratejisine geri dönen şirket, hazirana kadar 300 mağazaya yaklaştı.

Yorumlar

Ahmet semih kılıç Zarar etmesinin başlıca nedenlerinden ilki fiyatlarının diğer rakiplerine ve alışveriş sitelerine göre daha yüksek olması.isabetli bir karar olmuş hatta bu mesleği tamamen bırakın, fiyat belirlerken saginiza solunuza bir bakın bakalım,çalıştığım uluslararası ama zavallı şirketim performansımızı artırmak için teknosa hediye çeki kampanyası yapardı, hâlâ yapıyor buna rağmen alışveriş yapmak istemezdim GAZİANTEP
Ahmet semih kılıç Zarar etmesinin başlıca nedenlerinden ilki, fiyatlarının diğer rakiplerine ve internetteki alışveriş sitelerine göre daha yüksek olması.. isabetli karar,hatta tamamen bırakın bu işleri,bilen yapsın fiyat belirlerken saginiza solunuza bir bakın,hediye çekim olduğu halde
Ahmet semih En
Sahit Bence cok yerinde bir karar. Kim kime, dum duma denir ya, tam öyle bir organizasyon. Müsteriyi aptal yerine koyan, her markada, sorumlunun baska oldugu, digerlerinin umursamadigi, en basit sorulara dahi "servis" adres gösterildigi, Sikayette bile, dönen kisinin ne sorudan ne teknoljiden haberinin olmadigi bir yapi. Sahsen ben bir daha kapidan iceriye girmiyecegimi söylemistim. Izmir mavi bahce...
behlül izmirdekinin tam adresi neresi