Gerçek Sultanahmet Köftecisi hangisi?

Sultanhamet meydanındaki gerçek tarihi köfteci, isim hakkı nedeniyle yıllardır verdiği savaşı kaybetti, sonunda ismini değiştirdi

Google Haberlere Abone ol
Gerçek Sultanahmet Köftecisi hangisi?

Sultanhamet meydanına gidenlerin genelde uğramak istedikleri nadir yerlerden biri olan 'tarihi köfteci' konusunda yaşanan karmaşa hala sonuçlanmadı. Yan yana açılan birden fazla 'tarihi köfteci'lerin hakiki olanı ise yaşanan isim yarışında havlu attı ve sonunda çareyi ismini değiştirmekte buldu. Taklitlerinden korunmak için 23 yıldır hukuk mücadelesi veren gerçek 'Tarihi Sultanahmet Köftecisi' ismini “1920 Sultanahmet Köftecisi” olarak değiştirdi.

1920 Sultanahmet Köftecisi onursal başkanı Mehmet Tezçakın, marka ismini korumak amacıyla kişi ve firmalara karşı 10 Ocak 1995 tarihinde başlatılan hukuk mücadelesinin 23’üncü yılını doldurduğunu söyledi. Hürriyet'te yer alan habere göre Tezçakın, “Sürekli değişik yöntemlerle markayı izinsiz kullanma yoluna gittiler. Semt isminden esinlendik diyerek, Sultanahmet’i kullandılar. Birkaç yıl önce açılan firma meşhur, tarihi gibi ön isimleri aynen kullanabiliyor, kimse de ses çıkarmıyor.

Markayı taklitçilerden korumak, fark oluşturmak için Sultanahmet Köftecisi Selim Usta’nın adını markaya ekledik. Taklitçiler de hemen kılıfını uydurup tabelaya başka isimler eklediler. Onlar Selim Usta, biz bilmem ne ustayız dediler çıktılar. Kullanamayacakları tek şey kuruluş tarihimizdi. Biz de marka adını 1920 Sultanahmet Köftecisi olarak değiştirdik.

Artık herkes bilmeli ki, tabelasında 1920 tarihi olmayan dükkanlarda ve marketlerde satılanların, Sultanahmet köftesi ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Tarihi, Meşhur ve Selim Usta ibareleri de bünyemizde olacak, gereken yerlerde kullanılacak” dedi. Tezçakın, taklitçilere karşı bugüne kadar açtıkları onlarca davayı kazandıklarını, her birinin ciddi tazminatlar ödeyerek kepenk indirdiğini, bu soruna kökünden çözüm olacak ana davanın ise Yargıtay aşamasında olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar