Sağlık yatırımları ekonomiye cansuyu olacak

Paris’ten sonra İstanbul’u yükselen optik sektörü ticaret hacminin ikinci adresi yapan Silmoİstanbul Optik Fuarı'nda Opak Lens standını ziyaret eden TİTCK Başkanı Dr.Hakkı Gürsöz tıbbi cihaz üreticilerine müjdeyi verdi!: Bugüne kadar görülmemiş bir teşvik olacak

Google Haberlere Abone ol
Sağlık yatırımları ekonomiye cansuyu olacak

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ( TİTCK) Başkanı Dr.Hakkı Gürsöz 678 sayılı KHK kapsamında çıkacak olan Tıbbi Cihaz Üretiminde Yatırım Teşviğine ilişkin Uygulama Yönetmeliğine ilişkin şöyle konuştu " Türkiye'de teknoloji tabanlı ve inovasyon bakış açısına sahip yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcıya  hitap ediyoruz. Uygulama yönetmeliğini çıkarırken her bir girişimci sanayici ile ayrı ayrı görüşeceğiz çünkü amacımız ihtiyaca uygun ve esnek terzi işi faydalı bir destek yaratmak. Teşviğin verilmesini müteakip girişimciden bizim de ar-ge'ye %3 pay ayırması ve ihracat yapması yönünde taleplerimiz olacak.  Ancak bu şekilde kamu ve özel sektörün anlamlı bir işbirliği olur ve ekonomiye bir dinamik kazandırırız" 

TİTCK Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı Dr. Ali Sait Septioğlu da mevzuattaki düzenlemelerle sektörün ve ekonominin gelişmesini amaçladıklarını ifade etti. Diğer taraftan, TİTCK İlaç Kurumu Şube Müdürü İsmail Başyayla da uygulama yönetmeliği başta olmak üzere mevzuatla sağlık yatırımlarını artırmayı kolaylaştırmak için çalıştıklarını belirtti. 

AFRİKA'DAN AVRUPA'YA İHRACAT İMKANI

Teşviğe ilişkin Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi de "Başkanımızın sektöre ivme kazandıracak yaklaşımı ve çalışmalarını memnuniyetle dinledik. Biz de Opak Lens olarak teşvik kapsamında kalkınmada öncelikli illerimizden birinde gözlük camı, kontak lens ve solüsyonlarına ilişkin üretim yatırımı yapacağız. Yaptığımız üretimi de Türk Cumhuriyetleri, Avrupa, Kuzey Afrika ve Arap ülkerine satacak altyapı ve kurumsal kapasiteye de sahibiz" dedi. 

ZANAATTAN EKONOMİYE UZANAN TARİH

Opak Lens Standında bulunan optik koleksiyon ve minyatür Optik Müze'yi TİTCK heyetine Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi tanıtırken Optik Müze hakkında şöyle dedi: “ Üç nesildir aile olarak optik sektörünün içindeyiz. İnsan ne iş yaparsa yapsın, geçimini sağlayan mesleğe ve ülkesine bir katkıda bulunması lazım. Bir zanaat olarak başlayan uğraş koca bir ekonomiye dönüşmüş. Bu kıymeti dördüncü nesle aktarırken tüm yaşanmışlıkları, bilgiyi ve kültürü de aktarmamız lazım. İşte bu nedenle kendi ailemden kalan birkaç eski objeden başlayarak mesleğimize hizmet etmiş, mesleğimizin ürünü olan, yıllar boyunca kıyıda köşede unutulmuş, belki özenle saklanmış, yorgun ama emektar, bize geçmişimizi hatırlatıp kültürümüzün bir parçası olan objeleri toplayarak koleksiyon yapmaya başladım.  Optik Müze’yi ticari kaygı taşımayan, sadece sektörümüzün tarihini ve gelişimini göstermek ve mesleğimizi tanıtmak üzere yapılandırılmış kültürel bir girişim olarak hayal ediyorum. Dünyada optik cihaz ve görme araçlarının sergilendiği irili ufaklı birçok müze var. Neden bizim ülkemizde de olmasın. Bu nedenle, meslektaşlarıma geçmişten kalma optik objeleriniz varsa, onların ismiyle ve geçmiş kullanıcısının ismiyle ve varsa hatırasıyla birlikte değerlendirilmek üzere bir çağrıda bulundum. Optik Müze için paylaşılan obje aile yadigarı olabilir, sahipliği yine paylaşana ait olacaktır.”

“Çocuklar için umut ışığı olabiliyorsak ne mutlu bize”

İş ve sanat camiasının ünlü isimlerinin katılımıyla; görme engelli çocukların kendine güvenen, çevresi ile uyumlu ve bağımsız bireyler olarak yetişmesi amacıyla kurulan “Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği”  ne destek olmak üzere Opak Lens’in yaptığı çalışmalar hakkında TİTCK heyetine bilgi veren Harbi "Çocukların "gören parmakları" olan daktiloların temini için projeye destek amaçlı standımızda derneğin satışlarını tüm satış ekibimizle bire bir destekliyoruz" dedi. 

Yorumlar