MÜSİAD 'zimem'i yeniden başlattı

Bir Osmanlı geleneği olan zimem için sokağa inen MÜSİAD, bakkallardan veresiye defterlerini satın aldı

Google Haberlere Abone ol
MÜSİAD 'zimem'i yeniden başlattı
Müsiad; toplumsal dayanışmayı arttırmak amacıyla bu ramazanda anlamlı iki uygulamaya imza attı. Osmanlı toplumunun önemli güzle bir geleneğimiz olan Zimem Defteri satın alma geleneğini yaşat Müsiad, üyeleri arasında yardımlaşmayı yaygınlaştırmak için de Karz-ı Hasen sandığı da kurdu. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olmak, Zimem Defteri satın alma uygulamasının detaylarını dün İstanbul'da ziyaret ettiği bakkal dükkanlarında anlattı.

Zimem Defteri adetini yeniden ihya etmeye çalışmanın önemini vurgulayan Olpak, “Önemli ve öncelikli olan, bu adeti ortadan kaldıran temel fikri yeniden dolaşıma sokabilmektir. Bu başarıya ulaştığı zaman, Zimem Defteri benzeri birçok yeni adet ortaya çıkacaktır. Üyelerimize bayram hediyesi olarak, bu güzel âdetin yaşadığı dönemde hayırsever zenginler tarafından satın alınmış bir 'Zimem Defteri' nüshasını gönderdik” dedi.

Bu ramazanda başlattıkları uygulamalardan ikincisinin de Karz-ı Hasen Sandığı olduğunu belirten Genel Başkan Olpak, şunları kaydetti: “Karz-ı Hasen, 'Güzel Borç' demek. Üyelerimiz arasında yardımlaşma ve dayanışmayı arttırmak amacıyla, Karz-ı Hasen Sandığı'nı kurduk. Karz-ı Hasen Sandığı, tabiri caizse, yaralar için merhem biriktirdiğimiz, bir Ecza Dolabı olacak. Karz-ı Hasen Sandığıyla, üyelerimizin vereceği güzel borçları, yine üyelerimizin ihtiyaçlarını gidermek için kullanacağız. Belirli bir aidatla sandığa giriş yapan üyelerimiz, bu uygulamadan yararlanacak. Yine bu sandıktan, vefat eden üyelerimizin ailelerine yardım sağlayacağız.”

Yorumlar