MÜSİAD'ın Almanya Karlsruhe şubesi açıldı

- MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: - "Almanya'da ilk yurt dışı şubemizi açtıktan sonraki 23 yıl boyunca durmadık. Lyon'dan Johannesburg'a, Pekin'den Washington'a, Brüksel'den Tokyo'ya kadar dünyanın dört bir yanına uzanan geniş bir ticaret ağı ördük. Üretmeye ve büyümeye devam ediyoruz" - "Hiçbir projemizi iptal etmeyeceğiz. Aksine, daha fazla proje üretecek, daha fazla iş yapacağız"

Google Haberlere Abone ol
MÜSİAD'ın Almanya Karlsruhe şubesi açıldı
İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Almanya'daki 11'inci şubesi Karlsruhe'de açıldı.
Dernekten yapılan açıklamaya göre, MÜSİAD'ın 27'nci yurt dışı şube açılışı, Almanya'nın Karlsruhe kentinde gerçekleştirildi.
Yurt içinde 86, yurt dışında ise 65 farklı ülkede 170 irtibat noktası bulunan MÜSİAD, yurt dışı şube açılışlarına Makedonya, Avustralya, Tokyo, Amsterdam, Azerbaycan, Tiflis, Pakistan, Strasbourg, İngiltere, Kazakistan ve Belçika ile devam edecek.
Açıklamada görüşlerine yer verilen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, ilk yurt dışı şubelerini 1993 yılında Almanya'da açtıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:
"Karlsruhe ile Almanya'daki 11'inci şubemizi açıyoruz. Hem Türkiye ve Almanya arasındaki tarihsel ve ekonomik ilişkiler hem de bugün sayıları 3 milyonu geçen Almanya'daki Türk kardeşlerimiz dolayısıyla bir ayağımız hep Almanya'daydı. Almanya'da ilk yurt dışı şubemizi açtıktan sonraki 23 yıl boyunca da durmadık. Lyon'dan Johannesburg'a, Pekin'den Washington'a, Brüksel'den Tokyo'ya kadar dünyanın dört bir yanına uzanan geniş bir ticaret ağı ördük. Üretmeye ve büyümeye devam ediyoruz."
Olpak, Türkiye'nin en yaygın teşkilatlanan sivil toplum kuruluşu olduklarını, her fertleriyle ülkenin büyümesi ve kalkınması için çalıştıklarını ifade etti.
"Gelecekle iş yapmak" kavramı üzerinde durduklarını vurgulayan Olpak, MÜSİAD'ı, gelecekle ve gelecekte iş yapmayı önceleyen iş adamları için buluşma noktası yaptıklarını kaydetti.

- "Almanya ile ticaret hacmimiz 35 milyar dolar"

Nail Olpak, Türkiye'nin 15 Temmuz’da büyük bir tehlike atlattığını belirterek, 2'nci çeyrekte yüzde 3,1'lik büyüme kaydeden Türkiye'nin, jeopolitik krizlerin yaşandığı bir bölgede, içeride ve dışarıda terör örgütleriyle savaştığını ifade etti.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kararına da değinen Olpak, Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesini "ekonomik değil, siyasi bir karar" şeklinde değerlendirdi.
Olpak, Türkiye'nin, hedefleri doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"MÜSİAD olarak, cesaretle başladığımız bu yürüyüşü kararlıkla sürdüreceğiz. Hiçbir projemizi iptal etmeyeceğiz. Aksine, daha fazla proje üretecek, daha fazla iş yapacağız. Yurt dışı ve yurt içi şube açılışlarımıza devam ediyoruz. Bu yıl dünyanın her yerinden iş adamlarını, bürokratları ve temsilcileri bir araya getiren uluslararası ticaret fuarımız MÜSİAD EXPO'nun 16'ncısını ve IBF Uluslararası İş Forumu'nun 20'ncisini 9-12 Kasım 2016'da İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Aynı tarihlerde High Tech Port MÜSİAD projesinin 3'üncüsü de 16. MÜSİAD EXPO kapsamında CNR Fuar Merkezi'nde yer alacak."
Almanya'nın, Türkiye'nin en büyük ticaret ortakları arasında bulunduğunu ve ihracatta 1'inci, ithalatta ise 2'nci sırada yer aldığını bildiren Olpak, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 35 milyar dolar düzeyinde olduğunu aktardı.
Olpak, bu yılın ilk yarısında da iki ülke arasındaki ticaretin artmaya devam ettiğini belirterek, "Almanya'ya ihracatımız ilk yarıda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,7 artarak 7 milyar dolara yükseldi. Bu dönemde ithalatımız da yüzde 5,4 artarak 10,9 milyar dolar oldu. Buradaki gurbetçilerimiz de 100 bini aşkın işletmede 50 milyar avrodan fazla ciro üretiyor. Bu kadar sıkı ilişkileri bulunan ülkelerin, bu ilişkilerin getirdiği potansiyeli israf etmemesi, tam aksine daha fazla geliştirmesi gerekir." değerlendirmelerini yaptı.

Yorumlar