İş dünyasından teröre tepki

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıdan sonra TOBB, MÜSİAD, TESK ve birçok kuruluştan terörü kınayan açıklamalar geldi

Google Haberlere Abone ol
İş dünyasından teröre tepki

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde yaşanan bombalı saldırı sonrası iş dünyası terörü lanetledi.

Açıklamalarda, “Terör odaklı güçlerin ümit ettikleri halkımızı sindirme ve yaşam kalitemizi düşürme hedeflerine yenilmeyeceğiz” denildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Terörün, huzur, barış ve kardeşliğimizi bozmasına, geleceğimize inancımızı sarsmasına asla fırsat vermeyeceğiz. Türkiye’nin birlik ve beraberliğine kasteden bu tür saldırılar amacına ulaşamayacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi: Vatandaşlarımız arasında panik havası yaratmayı amaçlayan bu saldırıların, amaçlananın aksine birbirimize olan bağımızı güçlendireceğine ve terörle mücadele için duyarlılığımızı artıracağına inancımız devam etmektedir.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak: Türkiye’nin yürüyüşünü engellemek isteyenler tarafından son günlerde art arda düzenlenen terör saldırılarını lanetliyoruz. Terörün anlamı da amacı da korkutmaktır. Bizler korkmuyoruz.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken: Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen tüm şer güçleri pişman olacak ve en acı şekilde hesabını vereceklerdir. Ankara’nın ardından İstanbul’da meydana gelen patlama ile terör ülkeyi kaosa sürüklemek istiyor.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı: “Bu bombaların amacı insan öldürmek değil. Onlar asıl ölmeyenleri hedefliyorlar. Saldırıların ardından neden oldukları korku, yarattıkları nefret onları mutlu ediyor. Terör her kimi hedef alırsa alsın bir insanlık suçudur.

Yorumlar