İş dünyasında 'Rusya' sevinci

Türkiye ile Rusya arasındaki normalleşme adımları en çok da iş dünyasını sevindirdi

Google Haberlere Abone ol
İş dünyasında 'Rusya' sevinci
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Rusya ile yaşanan olumlu gelişmelere ilişkin, "Kremlin'den yapılan açıklama çok olumlu bir gelişme. Rusya'daki ekonomik stabilizasyon sağlanırsa 2017'de tamamen eski günlerimize döneriz." değerlendirmesinde bulundu.

İHKİB açıklamasında görüşlerine yer verilen Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefon görüşmesine ilişkin Kremlin'den yapılan açıklamayı çok olumlu bir gelişme olarak değerlendirdiklerini belirtti. Tanrıverdi, şunları kaydetti:
"İki ülke arasında yaşanan gerginliğin toplumların yararına olmadığının görülmesi sevindirici. Her şeyden önce ilk aşamada psikolojik etkisi yüksek olacak. Rusya'ya yüzde 50'nin üzerinde düşen ihracatımız yeniden hız kazanmaya başlayacak. 2016'nın son çeyreğinde ise ihracatımız üzerindeki gerçek etkilerini göreceğimize inanıyorum. Şayet Rusya'daki ekonomik stabilizasyon sağlanırsa 2017'de tamamen eski günlerimize döneriz."

-"Rusya-Türkiye ekonomisi yeniden eski günlerine dönecektir"

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan da Türkiye ve Rusya'nın 1990'ların başından bu güne birlikte çok büyük projelere imza attığını hatırlatarak, 10 yılı aşkın süredir düzenledikleri Dosso Dosso Fashion Show'un en büyük alıcılarını her zaman Rusların oluşturduğuna dikkati çekti. Eraslan, şu ifadeleri kullandı:

"Ancak yaşanan krizle birlikte yüzde 40'lara varan ciddi bir kayıp yaşadık. Rusya tarafından gelen olumlu değerlendirmelerle bu kaybı kapatıp yeni dönemde bunun da üzerine çıkacağımıza inanıyorum. Dosso Dossi Fashion Show organizasyonumuzun yanı sıra holding bünyemizde bulunan otellerimizdeki Rus misafir sayımıza da pozitif katkıları olacak. Siyasi çözümle birlikte Rusya-Türkiye ekonomisi yeniden eski günlerine dönecektir."

Yorumlar