İran’dan Türk iş adamlarına yatırım çağrısı

İran Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Zadboom, “Türkiye ile İran arasındaki işbirliğinin hak ettiği konuma erişmesini istiyor ve Türk işadamlarını yatırıma davet ediyoruz" dedi

Google Haberlere Abone ol
İran’dan Türk iş adamlarına yatırım çağrısı

İran'ın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Hamid Zadboom, yaptırımların kaldırılmasının ardından yatırım çağrısında bulunarak, “Türkiye ile İran arasındaki işbirliğinin hak ettiği konuma erişmesini istiyor ve Türk işadamlarını yatırıma davet ediyoruz" dedi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen “Ambargonun Kaldırılması Sonrasında Türkiye-İran Arasındaki Ekonomik ve Ticari İlişkilerde Yeni Açılım Dönemi, Fırsatlar, Yatırım ve İşbirliği Olanakları” konulu toplantıda konuşan Zadboom, Türk işadamlarına İran'ı daha yakından tanımalarını önerdi.

İki ülke arasındaki dostluğun uzun bir geçmişe dayandığını ve yaptırımlar döneminde bile Türkiye’nin kendilerine çok destek olduğunu anlatan Zadboom, “Biz istiyoruz ki, Türkiye İran arasındaki işbirliği hak ettiği konuma erişsin. İran'ın Türk işadamları ile işbirliğini artırmayı hedefliyoruz. Ekonomi Bakanlığı ile gerekli toplantıları yapıyor ve işbirliğini geliştirmek için çalışıyoruz. İran ve Türkiye arasındaki ilişki daha da rahatlayacaktır. Sayın Dışişleri Bakanının açıklamasına göre Başbakan İran’a ziyarette bulunacak, İran Başbakanı da Türkiye’ye ziyarette bulunacaktır. İki tarafın da bulacağı çözüm İran-Türkiye arasındaki ticareti geliştirmek olacaktır. Bu anlamda Türk işadamlarını İran'a yatırıma davet ediyoruz” diye konuştu.

İran’da ticaret yapmak isteyen işadamlarına şirket kuruluşu, yatırım ve benzeri konularda gerekli mevzuat desteğini verme konusunda hazır olduklarını da vurgulayan Zadboom, artık para transferi konusunda da bir sıkıntı kalmadığını, 8 İran bankasının Türkiye ile çalışmaya başladığını ve İran’ın vergi sisteminin daha rahat olduğunu ifade etti.

Yorumlar