Hükümetten 'anahtar teslim fabrika' projesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Anahtar teslim fabrika, hükümetimizin de seçim döneminde vadettiği bir projeydi, inşallah yakında hayata geçiyor." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hükümetten 'anahtar teslim fabrika' projesi

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Anahtar teslim fabrika, hükümetimizin de seçim döneminde vadettiği bir projeydi, inşallah yakında hayata geçiyor. Bu cumartesi günü Yatırım Ortamını İyileştirme Toplantısı'nda bakan arkadaşlarla son tartışmayı yapıp nihai kararı vereceğiz." dedi.

Işık, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ile Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğince (UHKİB) düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'nde, Türkiye ekonomisinin istikrarlı şekilde büyümesinde sanayicilerin payının büyük olduğunu belirtti.

Sanayi sektörünün özellikle son çeyrekte ülke ekonomisinin büyümesine çok önemli katkı sağladığını anlatan Işık, "Sanayi üretimi, hem ocak hem de şubat aylarında yıllık bazda çok yüksek artışlar gösterdi ve yüzümüzü güldürdü. Biliyoruz ki sanayide çarklar dönüyorsa, Türkiye büyüyor demektir. Hem mevcut fabrikalarımız daha yüksek kapasiteyle üretim yapıyor, hem de yeni üretim tesisleri faaliyete geçiyor." diye konuştu.

İhracatı artırmak için iki yol olduğuna işaret eden Işık, "Birincisi pazar çeşitliliğini artırmak, ikincisi daha yüksek katma değerli ürünler üretmek. Biz pazar çeşitliliğini artırmak için gerçekten çok yoğun bir efor gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Hükümet olarak her zaman girişimcinin, sanayicinin yanında olduklarını söyleyen Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anahtar teslim fabrika, hükümetimizin de seçim döneminde vadettiği bir projeydi, inşallah yakında hayata geçiyor. Bu cumartesi günü Yatırım Ortamını İyileştirme Toplantısı'nda bakan arkadaşlarla son tartışmayı yapıp nihai kararı vereceğiz. Organize sanayi bölgelerinde fabrikaları biz yapacağız, sizlere anahtarını teslim edeceğiz. Özellikle yüksek istihdam üreten sektörler inşallah bu imkandan faydalanacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun."

Yorumlar