Güriş Holding'den iki dev yatırım

Sanayi, enerji, turizm, madencilik ve inşaat alanlarında yatırımlara imza atan Güriş Holding, Döktaş ve Doğuş Grubu'ndan Maslak'taki arazisini satın aldı.

Google Haberlere Abone ol
Güriş Holding'den iki dev yatırım

Güriş Holding, iki günde ikibüyük yatırıma imza attı. Güriş Holding, Türkiye'nin 1., Avrupa'nın 5. büyük döküm tesisi Döktaş'ın % 93.57 hissesini satın aldı. Güriş Holding, Doğuş Grubu'ndan da Maslak'taki arazisini satın alarak iki büyük satın almaya imza attı.

Tarım, iş makineleri, havacılık ve savunma sanayisinde önemli tedarikçilerden biri olan Döktaş, üretiminin % 75'ini başta Almanya olmak üzere ABD dahil çeşitli ülkelere ihraç ediyor. Döktaş'ın müşterileri arasında Hidromek, Renault, Tofaş, Volvo, Scania, Daimler, Man, Iveco, Ford Otosan, Türk Traktör, Caterpiller gibi dünyanın önde gelen üreticileri bulunuyor.

AVRUPA'NIN 5. BÜYÜK DÖKÜM TESİSİ
Otomotiv, ağır ve hafif ticari araçlar, iş ve tarım makineleri, makine imalatı sektörlerine pik, sfero, alüminyum döküm parça tedariğinde uzmanlaşmış olan Döktaş, yıllık 160 bin ton demir döküm, 14 bin 400 ton alüminyum döküm ve 1 milyon 440 bin adet alüminyum jant üretimi, yüksek teknoloji ve işleme kapasiteleri ile pik ve sfero döküm üretiminde Türkiyede 1. sırada yer alıyor. Toplam kapasite itibariyle de Türkiye'nin lideri, Avrupa'nın 5. büyük döküm tesisi konumunda.

2 BİN 500 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR
Döktaş'a ait, pik, sfero döküm ve işleme faaliyetlerinin yürütüldüğü Orhangazi Tesislerinde yaklaşık bin 600 kişi, yüksek ve alçak basınçlı alüminyum döküm ve alüminyum jant üretim faaliyetlerinin yapıldığı Manisa'da bulunan iki tesiste ise yaklaşık 900 kişi olmak üzere toplam 2 bin 500 kişi istihdam ediliyor.

Yorumlar