Doğrudan FETÖ'ye bağlı şirket sayısı açıklandı

Maliye Bakanı Ağbal, doğrudan FETÖ'ye bağlı şirket sayısını açıkladı ve iş dünyasını uyardı

Google Haberlere Abone ol
Doğrudan FETÖ'ye bağlı şirket sayısı açıklandı
Sonhaberler.Com / Haber Merkezi 

Maliye Bakanı Naci Ağbal FETÖ'ye doğrudan bağlı olan ancak farklı isimler altında faaliyet yürüten bütün şirketleri tespit ettiklerini açıkladı. Devletin kurumlarının doğrudan doğruya FETÖ’nün kontrolünde olan, onlardan aldıkları emir ve talimatla iş yapan şirketleri, kurum ve kuruluşları tespit ettiğini ifade eden Bakan Ağbal, bu şirketlerin sayısını bin olarak verdi. Sahipleri farklı insanlarmış gibi gözüken bu şirketlerle ilgili savcılıklar ve emniyet güçlerinin işlemlerine devam edeceğini anlatan Ağbal, iş dünyasının FETÖ bağlantılı şirketlerden uzak durmasını isteyerek “Bu şirketlerin bugününü değil dününü de biliyoruz. Vatandaşlarımız normal ticareti yaptı diye yarın öbür gün başına gelmez ama bunlardan uzak durmak lazım” dedi.

İŞ DÜNYASI DA ÖRGÜTTEN BIKMIŞ DURUMDA

Bakan Ağbal "-Hangi şirketin FETÖ ile bağlantılı olduğu henüz net olarak bilinemediği için iş dünyasında çekinceler oluşmuş durumda. Bu şirketlerle iş yapanlar ne yapsın?" şeklindeki bir soru üzerine ise şunları söyledi: 

Fetö toplumun kılcal damarlarına yayılmış. Siyasetin, devletin, sivil toplumun ve iş âleminin içinde, insanları tehdit, şantaj ve korkutmayla kendilerine güç devşiriyorlar. 17-25 Aralık sürecinden itibaren bunun böyle olduğunu hükümet olarak yüksek sesle ifade edip bunlarla mücadele ediyoruz. İşadamları yılmış ve bıkmış bunlardan. Çünkü bunlar işadamlarına öyle şeyler yapmışlar ki.. 15 Temmuz sonrası savcılıklarımızın ve emniyet güçlerimizin yaptıkları soruşturmalar ve istihbarat örgütlerinin yaptığı çalışmalar ile belirlenen şirketler var. Bu şirketler doğrudan doğruya FETÖ terör örgütlerinin sahip olduğu birtakım göstermelik işadamlarının sahipmiş gibi göründüğü şirketler. Birtakım holdingler var görünürde sahibi var aslında gerçek sahipleri onlar değil. Bu holdingleri kontrol eden bu terör örgütünün merkezindeki başka güç unsurları. Kaynak Holding bunların başında geliyor. FETÖ terör örgütünün kontrolünde bin şirket var. Savcılıklarımız, MASAK, vergi denetim birimlerimiz terör örgütünün finans ayağı ile ilgili mücadaleyi yürütüyorlar. Mücadeleyi yürütürken şirketlerle iş yapan işadamlarının zarar görmesini önleyecek tedbirler almaya dikkat ediyoruz. Şunu da söyleyelim piyasada kim kimdir biliyoruz. İşadamlarımızın FETÖ terör örgütüne arka çıkan şirketlerden uzak durması gerekiyor. Geçmişte 17-25 Aralık öncesi kişiler iyi niyetle farklı alışverişte bulunmuş olabilir. Bunlarla ilgili sorun olmayacak.

Yorumlar