Bank Asya kararı üç ay ertelendi

Bank Asya'nın satılacağı ya da tasfiye edileceği yönünde karar vermesi beklenen TMSF, üç ay daha bekleme süresi belirledi

Google Haberlere Abone ol
Bank Asya kararı üç ay ertelendi

Son Haberler Logo

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Bank Asya'nın çözümlenmesine ilişkin öngörülen dokuz aylık süre, 29 Şubat'tan başlamak üzere üç ay süreyle uzatıldı.

TMSF tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Banka, belirtilen sürenin sonuna kadar satış, birleşme ya da devir yoluyla çözümlenecektir. Bunun mümkün olmaması halinde, tasfiye edilmesi gündeme gelecektir" denildi.

Açıklamada mevcut hukuki düzenlemeler çerçevesinde, bir fon bankası statüsünde olan bankada geçici bir yönetim olmadığı belirtilerek, "Ayrıca, mevcut hukuki durum çerçevesinde, bankanın ortaklara iadesi imkan dahilinde bulunmamaktadır" denildi.

Ayrıca bankanın tasfiye edilmesi yerine satılmasına taraftar olan banka ortaklarının bir kısmının, kendi aralarında organize olarak, hisselerinin satışının TMSF tarafından gerçekleştirilmesi hususundaki taleplerini TMSF'ye önce sözlü, ardından da yazılı olarak ilettikleri bildirildi.

 

Yorumlar