Bank Asya alıcı çıkmazsa tasfiye edilecek

TMSF tarafından yönetilen Bank Asya önümüzdeki hafta içinde ya satılacak ya da tasfiye edilecek

Google Haberlere Abone ol
Bank Asya alıcı çıkmazsa tasfiye edilecek
'Paralel yapılanma' soruşturmaları kapsamında yapının finansal ayaklarından biri olmakla suçlanan Bank Asya ya satılacak ya da tasfiye edilecek. Şu an  Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun elinde bulunan bankanın kaderi önümüzdeki günlerde belli olacak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan BDDK Başkanı Mehmet Akben’den, Bank Asya’nın satış sürecine yönelik önemli açıklama geldi. Akben, “Bank Asya süreci TMSF tarafından yönetiliyor, ay sonuna kadar satış ya da tasfiye olacak” dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Bank Asya'nın bu ay sonuna kadar satılamaması halinde lisansının iptal olacağını ancak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) bankayı satın almak ile ilgilenen kurumlarla görüştüğünü söyledi. Katıldığı konferansta gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Akben, bankanın bu ay sonuna kadar satılacağını ya da tasfiye edileceğini hatırlatarak, "Bank Asya süreci TMSF tarafından yönetiliyor. Eğer bir satış olmazsa lisans iptali olur, bunu da BDDK yapar. Şu an TMSF'nin satış için görüştüğü kurumlar var, bir ya da birden fazla olabilir" dedi.

TÜRKİYE GENELİNDE 200 ŞUBESİ VAR

Bank Asya, geçtiğimiz yıl mayıs ayında BDDK kararı ile TMSF'ye devredilmişti. Ekim 1996'da Asya Finans Kurumu A.Ş olarak kurulan Bank Asya'da mevcut unvan Aralık 2005'ten itibaren kullanılmaya başlandı. Kasım 2014'te 202 şubesi bulunan Bank Asya'nın hali hazırda Türkiye genelinde 200 şubesi bulunuyor.

Yorumlar