Bugün 24 Mayıs 2012 Perşembe
  • İstanbul22 °C
  • Ankara20 °C
  • İzmir22 °C
  • Erzurum17 °C
  • Konya18 °C
  • IMKB
    55.755
    %0.04
  • Altın
    620,96
    %0.83
  • Dolar
    1,8445
    %-0.59
  • Euro
    2,3185
    %-0.71
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İntibak Yasasında flaş gelişme
18 Ocak 2012 Çarşamba 08:38

İntibak Yasası'nda flaş gelişme

Bakan Çelik, merakla beklenen açıklamayı yaptı...

Emekliler arasındaki maaş farkının ortadan kaldırılmasının hedeflendiği İntibak Yasası'na 2 önemli gelişme yaşandı.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik yasa kapsamında ödemelerin 2013 yılının ocak ayında yapılacağını ve üst sınırın 322 lira olacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından ödemelerde emekliyi sevindirecek bir gelişme daha yaşandı. Bakanlar Kurulu'nda 'küresel kriz' gerekçe gösterilerek kapsamının dar tutulması talebine Başbakan Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle refah payı yüzde 75 tutuldu. Kabine üyelerinden bazı bakanların "İşçiye veriyoruz Allah bereketini verir" çıkışıyla 2 milyon 743 bin emekliden 1 milyon 913 bini intibak zammı alma hakkı kazandı. 10 ile 322 lira arasında yapılacak intibak zammıyla devletin gireceği 2,5 milyar liralık maliyetin yıllara yayılması talebi de Bakanlar Kurulu'nda kabul görmedi.

Geriye dönük ödeme yok

Yüksek prim ödediği halde düşük maaş alan 1 milyon 913 bin emeklinin mağduriyetini sona erdirecek düzenlemeyle kademeli ödeme yerine tek seferde ödeme kabul edildi. Böylece 1,5 milyondan fazla emeklinin 100 TL'nin üzerinde alacağı zam ile 413 bin kişinin 10 ile 100 lira arasındaki farkı hesaplara 2013 Ocak ayında yatırılacak. Yasanın Meclis'te kabul edilmesiyle geriye dönük ödeme yapılacağına ilişkin bilgilerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri doğrulamadı. Yetkililer, geriye dönük ödeme yapılmayacağını bildirdi.

Kıdem tazminatı çalışması şubatta

Bakan Çelik, Şubat ayında kıdem tazminatı ile ilgili çalışma yapacaklarını kaydetti. Çelik, iş sağlığı ve güvenliği yasa taslağının bütün çalışanları kapsam altına aldığını, memurların da buna dahil olduğunu belirtti. İşsizlik rakamlarını değerlendiren Bakan Çelik, "İşsizlik oranımız düşüyor ama istihdamda atılması gereken adımlar var" dedi. Bakan, ulusal istihdam stratejisini bu ay içinde açıklamayı planladıklarını ifade etti. 2 bin iş ve meslek danışmanını şubat ayı sonunda işe başlatacaklarını ifade eden Çelik, çalışma saatlerini öne almayı düşünmediklerini sözlerine ekledi. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİĞİ HABERLER
  • Erdoğan'ın oğlu Burak neden askere gitmiyor?
  • AK Parti'yi sarsacak iddia!
  • İsrail'den şok teklif!
  • Vergi borcu olanlara ikinci şans
  • FLAŞ Komşu'ya vizesiz seyahat
ANKET
Haber Sitemizin Yeni Tasarımını Beğendiniz mi?
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Son Haberler | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 658 88 11 / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA