Kadın Sığınma Evine bağış yaparak hapis cezası almaktan kurtuldu

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosunun görüşmeleri neticesinde bir kişi kadın sığınma evine bağış yaparak, bir kişi de eski eşinden özür dileyerek hapis cezası almaktan kurtuldu.Konya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Kadın Sığınma Evine bağış yaparak hapis cezası almaktan kurtuldu

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosunun görüşmeleri neticesinde bir kişi kadın sığınma evine bağış yaparak, bir kişi de eski eşinden özür dileyerek hapis cezası almaktan kurtuldu.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada olaylarla ilgili bilgi verilerek, “Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde, çalıştığı iş yerinden çıktığı sırada görüntülerinin fotoğraf ve video olarak çekildiğinin, çevrede bulunan vatandaşların uyarısı sonucunda öğrenen müşteki J.K. sanıktan şikayetçi oldu. Geçen Eylül ayında meydana gelen olayda sanık H.F. hakkında “Özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan başlatılan soruşturma sonrasında kamu davası açıldı. Mahkemece davaya konu suçun 5271 sayılı Kanunun 253 maddesi kapsamında kalması nedeniyle dosya, taraflar arasında uzlaşma teklif edilmesi için Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna gönderildi. Uzlaşma görüşmeleri kapsamında müşteki ile yapılan görüşmede; müşteki J.K. “Kadın Sığınma Evine” 500 TL bağışta bulunması ve 1 gün süre ile Konya Adliyesinde temizlik yapması şartıyla sanıkla uzlaşabileceğini belirtti. Uzlaştırmacı Muhammet Murat Üyel tarafından müştekinin talebi sanığa iletildi. Sanık H.F. müştekinin talebini kabul ederek söz konusu edimleri yerine getirdi. Uzlaşma sonucunda sanık, "Özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan 1 yıl ile 3 yıl arasında hapis cezası almaktan kurtuldu” denildi.

Eski eşinden özür dileyerek hapis cezası ile yargılanmaktan kurtuldu

Diğer olayda ise bir süre önce boşanan eski eşler arasında, çocuklarının velayeti meselesi yüzünden anlaşmazlık çıktı. 2016 yılı Mayıs ayında anne N.D’nin, eski eşi H.Ç’ye birçok kez hakaret içerikli mesaj atması ve eski eşi ile eski kayınvalidesinin huzur ve sükununu bozması sonucu hakkında dava açıldı. Her iki suçun uzlaştırma kapsamında kalması nedeni ile dosya uzlaştırmacıya verildi. Uzlaştırmacı Mustafa Özkan’ın taraflarla görüşmesi neticesinde eski eşler, çocuklarının yaşanan olaylardan olumsuz etkilenmemesi adına uzlaşmak istediklerini beyan ettiler. Uzlaşma görüşmeleri sonucunda sanık N.D., eski eşi H.Ç. ile eski kayınvalidesi C.Ç.’den özür dileyerek “hakaret ve kişilerin huzur ve sükununu bozma” suçlarından toplamda 3 yıla kadar hapis cezası almaktan kurtulmuş oldu.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca vatandaşın bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan uzlaşma afişi önünde tokalaşan eski eşler, yaşanan olaydan çocuklarının daha fazla olumsuz etkilenmemesi adına uzlaşma yolunu seçtiklerini ifade ederek, aralarındaki sorunun uzlaşma yolu ile sonlanmasından mutluluk duyduklarını belirttiler.

Yorumlar